Cenc computers
Image default
Internet marketing

Maak de Perfecte LinkedIn Ad – Een Handige Gids

Of je nu een startup bent of een gevestigd bedrijf, LinkedIn is een uitstekende manier om je doelgroep te bereiken. Met meer dan 500 miljoen leden wereldwijd is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de advertenties die je op dit platform plaatst, effectief en relevant zijn voor je doelgroep. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je de perfecte LinkedIn ad maakt!

Hoe begin je?

Het maken van een goede advertentie begint met het identificeren van je doelgroep. Kijk naar wat er nodig is om iemand tot lid van jouw bedrijf te maken en stel vervolgens gerichte demografische kwalificaties zoals leeftijd, locatie en beroep op. Als je niet precies weet wat ze zoeken, begin dan met het maken van kleinere groepen die gemakkelijk aanpasbaar zijn als dat nodig is.

Wat werkt het beste?

Vervolgens ga je verder met het formuleren van jouw bericht. Korte titels werken hier het beste; hou ze kort en bondig en voeg eventueel wat humor toe om meer aandacht te trekken! Vergeet ook niet om links toe te voegen waarmee mensen meer informatie over jouw product of dienst kunnen vinden. Afbeeldingen spreken ook boekdelen, dus upload afbeeldingen zoals logo’s of professionele foto’s die betrekking hebben op wat je aanbiedt. Houd er rekening mee dat elke afbeelding moet voldoen aan de richtlijnen van LinkedIn – anders wordt hij misschien niet geaccepteerd!

Budget instellen

Tot slot moet je een budget instellen voor jouw campagne. Je kunt hiervoor zelf een bedrag instellen of gebruikmaken van een betaalde functie waarmee LinkedIn suggesties doet voor welke bedragen nuttig zijn voor jouw specifieke campagne. Zodra alles is ingesteld, druk je op ‘Verzend’ en laat binnengekomen leads rollin’!


Het maken van een LinkedIn ad liever uitbesteden aan een marketingbureau? Ga naar de website van www.baasenbaas.nl