Cenc computers
Image default
Zakelijk

Jouw website hoger laten scoren in Google? Lees hier de tips!

Heb je een website laten maken of zelf een website gemaakt voor jouw bedrijf? Of heb je misschien wel een webshop opgezet? Dan wil je natuurlijk ook dat er mensen op die website terecht komen. Als je net een website hebt live gezet, dan kom je natuurlijk niet gelijk bovenaan in Google. Dat is jammer, want daardoor krijg je ook minder verkeer naar je website. Gelukkig kun je daar wel wat aan doen. Hieronder een aantal tips om jouw website een hogere positie in Google te geven.

Zorg voor goede teksten

Ten eerste is het belangrijk dat je op je website goede teksten plaatst. Zorg dat je daarin de keywords verwerkt waarop je gevonden wilt worden. Je kunt het beste een aantal aparte pagina’s voor specifieke woorden aanmaken en die pagina helemaal schrijven naar dat woord. Zorg dat je het niet te veel overdrijft, dan kan het als spam worden gezien. Goede teksten zorgen dat Google begrijpt waar je pagina over gaat, waardoor je kan gaan ranken op bepaalde woorden. Zorg ervoor dat je jouw keywords ook in kopjes plaatst van de tekst.

Het schrijven van teksten moet je wel liggen. Gelukkig kun je dit ook uitbesteden. Bij een online marketing bureau weten ze precies hoe ze een goede tekst moeten schrijven!

Linkbuilding

Misschien heb je er weleens van gehoord, misschien is dit nieuw voor je: linkbuilding. Met linkbuilding ga je actief bezig met links vergaren van andere websites naar jouw websites. Dit kan heel erg helpen om hoger in Google te komen. Google ziet deze linkjes namelijk als aanbevelingen naar jouw site. Hoe meer goede linkjes, hoe meer autoriteit je website krijgt. HIerdoor zul je hoger gaan scoren in Google! Het is wel belangrijk dat de linkjes van goede kwaliteit zijn en dat je verschillende linkjes kan ruilen met andere websites.

Voor een bedrijf is het vaak moeilijk om meerdere linkwebsites aan te bieden en een linkbuildingnetwerk op te bouwen. Gelukkig kun je linkbuilding ook heel goed uitbesteden. Online marketing bureau’s hebben een groot netwerk en kunnen veel ruilen. Daarnaast weten zij ook precies welke linkjes waarde hebben voor je site en welke niet!

Google Ads
Om nog sneller bovenaan te komen, kun je ook gaan adverteren via Google. Zo kun je altijd een plekje boven aan bemachtigen. Hier heb je wel budget voor nodig en natuurlijk expertise van het adverteren.

 

Hopelijk heb je wat aan onze tips en scoort jouw website binnenkort hoger in Google!