Cenc computers
Image default
Woning en Tuin

Jaloezieën en gordijnen combineren

Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie met elk andere voordelen, functies en uitstralingen. Sommige raamdecoratie zijn ook goed met elkaar te combineren. In deze blog lees je vooral over jaloezieën en gordijnen, deze twee soorten raamdecoratie zijn namelijk erg goed met elkaar te combineren voor de mooiste resultaten.

 

Alles over jaloezieën

Jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende materialen. Ze bestaan uit horizontale lamellen die eenvoudig zijn te kantelen. Jaloezieën worden vaak gebruikt vanwege de flexibiliteit, tijdloze en sfeervolle uitstraling. Jaloezieën zijn beschikbaar van hout, aluminium en pvc.

 

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke en stoere uitstraling. De lamellen zijn eenvoudig te kantelen en zijn 50 mm breed. Je kunt dus eenvoudig je lichtinval en privacy bepalen. Houten jaloezieën op maat sluiten perfect aan op je raam en worden gemaakt van lindehout of bamboe.

 

Aluminium jaloezieën komen meestal voor in een woning of interieur met een moderne en strakke uitstraling. Deze jaloezieën zijn ideaal voor het weren van fel licht en voorkomen dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Aluminium jaloezieën hebben een lamelbreedte van 25 mm of 50 mm. In vochtige ruimtes zijn aluminium jaloezieën erg populair, ze zijn namelijk vochtbestendig. Hierdoor zijn ze vaak erg populair in de keuken of badkamer.

 

Pvc jaloezieën zijn erg bijzondere raamdecoratie. Ze hebben namelijk het uiterlijk van een houten jaloezie maar de eigenschappen van pvc/aluminium. Aan je pvc jaloezieën kun je namelijk een houtnerf laten toevoegen. Hierdoor creëer je een jaloezie met de voordelen van pvc maar het uiterlijk en uitstraling van hout.

 

Variatie in gordijnen

Gordijnen komen in iedere ruimte tot hun recht. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties; verduisterende, inbetween en vitrage.

Verduisterende gordijnen komen vooral voor in de slaapkamer. Deze stof verduisterd namelijk een ruimte volledig. Overgordijnen, hoe ze ook nog wel genoemd worden zijn ideaal om te combineren met jaloezieën. Met deze combinatie kun je genieten van twee verschillende raamdecoratie met diverse voordelen.

 

Inbetween gordijnen zijn de perfecte raamdecoratie als combinatie tussen lichtinval en privacy in huis. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar er komt wel genoeg licht door naar binnen. Zo kun je altijd genieten van natuurlijklichtinval zonder dat je privacy hieraan ten onder gaat. Deze komen vaak voor aan de straatkant, hiermee voorkom je dat de nieuwsgierige voorbijgangers bij je naar binnen kunnen gluren.

 

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de sfeer, dan zijn vitrage gordijnen de juiste keuze. Deze brengen sfeer in een ruimte en hebben een stijlvolle uitstraling. Deze gordijnen bestaan uit een transparante stof waardoor je hier doorheen kunt kijken. Niet ideaal voor je privacy, maar heb je een mooi uitzicht naar buiten en wil je daar altijd van kunnen genieten. Dan zijn de vitrage gordijnen de juiste keuze.