Cenc computers
Image default
Bedrijven

Data security

Het beveiligen van uw computer is bijzonder belangrijk

Wanneer u veel met computers werkt, weet u uit ervaring dat u de gegevens die op uw computer heeft moet beveiligen. Het zijn niet alleen de aanvallen van kwaadwillende hackers die u de kop kunnen kosten, maar u kunt ook alle gegevens verliezen door technische defecten. Wanneer het hackers zijn die er met uw gegevens vandoor gaan, kunnen ze daar misbruik van maken. U zou op uw computer met gegevens van andere personen kunnen werken die zeker niet in verkeerde handen mogen vallen. Daarom is het van groot belang dat u moet voorkomen dat u uw gegevens, door welke oorzaak dan ook, kwijtraakt. Onbevoegden zouden van die gegevens misbruik kunnen maken.

De beveiliging tegen gegevensverlies

Data security (databeveiliging) is belangrijk. Niet alleen moet u de computer beveiligen tegen hackers, maar er kunnen ook andere problemen ontstaan waardoor u uw datagegevens kwijtraakt. Dataverlies kan bijvoorbeeld ontstaan door technische defecten, zoals het stuk raken van de harde schijven. Ook kan door stroomuitval juist die gegevens, waarmee u aan het werken bent, kwijt zijn. Daarom moet u tijdens het werken met een vaste regelmaat de gegevens opslaan. U kunt ook data kwijtraken door op de verkeerde knop te drukken die in plaats van alles opslaat, alles verwijderd. Tenslotte kunnen computervirussen alles in de war schoppen.

Data security

U kunt data security bereiken door gebruik te maken van back-ups. Wanneer u aan het werk bent op uw computer, dan kunt ervoor zorgen dat alle gegevens op een aparte losse schijf worden opgeslagen. Deze extra schijf is dan een extra buffer als bijvoorbeeld een hacker in uw computer inbreekt en alles platlegt. U kunt dan weer bij uw gegevens als u een losgeld betaald. Laat het zover niet komen. Door de gegevens op uw extra schijf gaan de gegevens niet verloren.

Data security tegen het lekken

De gegevens op uw computer kunnen via vele wegen in verkeerde handen terechtkomen. Als u met vertrouwelijke gegevens werkt, is het belangrijk dat u uw computer optimaal laat beveiligen door een computerexpert. Het internetverkeer is te beveiligen door middel van encryptie. Zo wordt het meelezen van de gegevens op uw computer onmogelijk gemaakt. Denk daar vooraf aan om te voorkomen dat met inbreekt op uw computer.

https://www.auxzenze.nl/data-security/

Gerelateerde artikelen

Mooi vakantiepark in Voorthuizen

Een woning huren of verhuren

Hoe Acceptance and Commitment Therapy mij heeft geholpen