Cenc computers
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe maak je professionele foto’s voor de verkoop van je auto?

Goede foto’s voor de verkoop van je auto zijn belangrijk. Zonder (goede) foto mis je namelijk al heel wat potentiële kopers en verkoop je je auto veel minder snel. Maar hoe maak je nou goede foto’s van je auto die je wilt gaan verkopen? In dit artikel leggen we het je uit.

Voor de foto

Zorg voordat je de foto maakt dat je auto helemaal schoon is. Een vieze auto wil namelijk niemand en het komt slecht over op de foto. Neem alvast een kijkje naar de auto en beschouw hem uit alle hoeken om te zien in welke hoek jouw auto het er op z’n mooiste uitziet.

Locatie

Zorg voor een goede locatie waar je de foto’s van je auto gaat nemen. Een ideale locatie zou zijn waar er geen afleiding is op de foto. Er moet niet ineens een fietser of voetganger midden in de foto staan die de aandacht trekt. Alleen de auto moet op de foto staan, het liefste ook nog zonder weerspiegeling, zodat die de aandacht trekt.

Compositie

Zorg dat de auto niet midden-in het kader van de foto komt te staan. Dit komt namelijk vaak vrij saai over op de potentiële koper. Plaats de auto bijvoorbeeld iets meer naar beneden of opzij. Hierdoor krijg je een speelsere foto en wekt die iets meer de aandacht bij de potentiële koper. Zorg er ook voor dat je de foto uit verschillende hoeken neemt. Iets wat hierbij kan helpen is een auto draaiplateau van Rotoview Studios. Dit draaiplateau draait automatisch rond en dan hoef jij alleen maar op een statief foto’s te maken, hoe handig is dat!

Details

Heeft je auto speciale kenmerken of is er schade? Zorg er voor dat die ook goed in beeld worden gebracht. Zo kom je eerlijk over en geeft dit misschien wel net het zetje naar de potentiële koper om de auto te kopen.