Cenc computers
Bedrijven

Het toepassen van de Buteyko techniek

Adem halen hoe moeilijk kan het zijn. We zijn er al ons yhele leven mee bezig en daardoor zal je al snel denken dat je dit niet fout meer kan doen. Niks is minder waar, want ademhalen gaat op veel momenten nog op de foute manier. Dat heeft vooral te maken met de techniek die men hierbij gebruikt en toepast. Zo kan het in sommige gevallen moeilijk zijn om op de juiste manier adem te halen en kan diep ademhalen blijvende schade van binnenuit veroorzaken. In deze blog gaan we je daarom meer vertellen over ademhalen en de toepassing ervan!

Hoe haal ik adem?

De juiste manier van ademhalen zit verstopt in de techniek. Veel mensen denken dat zo diep mogelijk inhaleren gelijk staat met een goede manier van ademhalen. Dit is niet waar en als snel zul je merken dat deze techniek minder goed werkt dan je in eerste instantie gedacht had. Zo kan diepademhaln blijvende scahde aanrichten aan verschillende organen in je lichaam waaronder, hart, longen en zelfs luchtstroom buizen. Ook je hersenen kunnen er problemen door ondervinden en dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren.

De Buteyko methode toepassen

Het vinden van een juiste manier om adem te halen kan behaald worden door gebruik te makenn van de zogenaamde Buteyko methode. Met deze methode leer je namelijk op een juiste manier adem te halen en daarmee een verschil te brengen in de manier hiervan. Dit zal ervoor zorgen dat je ademhaling beter wordt en meer voordelen voor je zal opleveren. Een Buteyko cursus kun je hiervoor volgen om meer over deze methode te weten te komen en te leren om het op een juiste manier toe te passen.

 

https://buteyko-limburg.nl/