Cenc-computers

U wilt een patchkast kopen om een volledig nieuw netwerk aan te leggen of een bestaand thuisnetwerk aan te passen. De patchkast moet orde en structuur brengen. Naast het kiezen van de huisvestiging voor uw netwerkapparaten is het zinvol om vooraf goed erover na te denken wat uw wensen en eisen zijn die u aan uw toekomstig netwerk stelt.

 

Voldoende kennis

Het is een legitieme vraag of u zelf uw thuisnetwerk wilt aanleggen of niet. Sommigen genieten volop van het plannen, het apparaten, kabels en patchkast kopen en het installeren van het thuisnetwerk. Anderen willen wel graag gebruik maken van een optimaal netwerk, maar beschikken niet over de nodige kennis of hebben niet de tijd om zelf een netwerk aan te leggen. In beide gevallen weet echter alleen u wat uw eigen behoeftes aan uw netwerk zijn en daarom is het ook belangrijk dat u deze zo nauwkeurig mogelijk specificeert. 

 

Locatie van het hoofdkwartier van uw netwerk

Naast de interface voor het netwerk is ook de toekomstige locatie van uw netwerk apparaten van belang. Van de locatie van uw ‘netwerk centrale’ kan de keuze voor WLAN of een bekabeld ethernet van belang zijn omdat het wellicht niet zo eenvoudig is om een nieuwe kabel in een plafond van gewapend beton te leggen. Ook is het aantal apparaten belangrijk die via WLAN of Ethernet moeten worden bediend. Als er bijvoorbeeld veel apparaten via ethernet moeten worden bediend, moet er een corresponderend aantal ethernetaansluitingen aanwezig zijn.

 

Duurzaamheid door patchkast

Om ervoor te zorgen dat alle apparaten op een centraal punt samenkomen, kiezen tegenwoordig ook steeds meer particuliere huishoudens ervoor om een patchkast voor de centrale bewaring van alle netwerk componenten te gebruiken. Een dergelijke speciale 10 inch patchkast of 19 inch patchkast biedt plaats voor alle benodigde apparaten. Tevens kunnen alle kabels netjes worden weggewerkt. Een patchkast beschermt de apparaten bovendien effectief tegen stof, wat bijdraagt aan een langere levensduur van uw netwerk.

 

https://www.utp-kabel.nl/