Bij Paruzzi kun je onder nummer 01499 een startmotor Kever kopen die geschikt is voor de Kever 8.1966 en later met handgeschakelde versnellingsbak. Overigens is dit model ook bruikbaar voor:

-Karmann Ghia 8.1966 en later met handgeschakelde versnellingsbak; -Bus 8.1966 t/m 7.1976;

-Type 3 8.1966 en later met handgeschakelde versnellingsbak;

-Kübel.

We hebben het hier over een high-power starter die definitief een krachtige motor garandeert. Hij beschikt over een 1,4 Kilowatt motor en werkt op 12 Volt. Voorheen werden wikkelingen gebruikt, maar deze nieuwe uitgave heeft magneten. Het resultaat? Hij is een stuk lichter in gewicht (2 kilo minder!), heeft een langere levensduur en de kans op storingen is minimaal.

Op Paruzzi staat regelmatig een Kever motor te koop. Zo’n revisiemotor wordt door het Paruzzi-team zelf in elkaar gezet. Alle onderdelen worden schoongemaakt en gecheckt. Als je je oude motor inlevert, krijg je een aantrekkelijke korting op de Paruzzi-motor. De garantieperiode is 2 jaar. Getunede motoren met extra vermogen en meer cilinderinhoud zijn er ook, zowel in 1775 cc als 1641 cc. Heb je speciale wensen en wil je een motor op maat? Neem contact op met Paruzzi, dan wordt er een plan opgesteld. Zelf sleutelen aan je motor kan natuurlijk ook. Paruzzi heeft op haar site allerlei informatie staan voor doe-het-zelvers. Dit soort zaken wordt besproken:

-transmissie afstelgegevens;

-het aantrekmomentenschema;

-de juiste kracht waarmee je bouten en moeren aandraait.

We sluiten af met een paar tips om het shoppen en / of informatie zoeken op Paruzzi.com makkelijker én leuker te maken. Je kunt een persoonlijke inlog aanmaken. Je account is per direct actief. Binnen jouw gegevens wordt een bestelgeschiedenis aangemaakt. Dit blijkt in de praktijk heel handig te zijn. Het terugzoeken van bepaalde zaken en het plaatsen van een herhaalbestelling is ineens een stuk makkelijker. Om goed zicht te houden op je financiën – en met name het geld dat je uitgeeft op Paruzzi.com- raden we aan een actuele prijslijst te downloaden en de verzendtarieven te bekijken. Overigens is verzenden binnen Nederland en België vanaf €50,00 gratis.

https://www.paruzzi.com/nl