Cenc computers
Bedrijven

IT security uitermate belangrijk voor uw bedrijf

IT security bestaat uit een set cyber security strategieën die er samen voor zorgen dat onverlaten geen kans krijgen om uw bedrijfscomputers te hacken en zo gevoelige informatie te stelen van u. Cyberaanvallen komen vandaag de dag steeds vaker voor. Tientallen keren per dag worden bedrijven bedreigd door cyberaanvallen. Wanneer u geen goede maatregelen treft om uw computers, data en netwerk te beveiligen is het niet de vraag of u gehackt wordt, maar eerder wanneer u gehackt wordt. Natuurlijk kunt u zelf ook meehelpen aan de beveiliging door zorgvuldig om te gaan met persoonlijke gegevens. Het is eigenlijk een samenspel van mens, techniek en organisatie. Omdat degelijke security de nodige kennis vraagt is het slim om uw IT security uit te besteden aan een gerenommeerd ICT bedrijf. Hierdoor weet u zeker dat de beveiliging van uw netwerk en gegevens goed geregeld is.

Hoe gaan hackers te werk ?

Hackers proberen toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens of bestanden op uw computers. Vaak zijn ze hierbij vooral op zoek naar gegevens die ze kunnen gebruiken om bijvoorbeeld via een omweg in te kunnen loggen bij uw bank of andere bedrijfsgevoelige informatie en data. Hackers proberen via redelijk simpele manieren in te breken op het systeem. Het openen van één eenvoudige mail met bijlage kan al leiden tot grote problemen. Vaak is die onschuldige bijlage een Word of Excel-document, dat er op het eerst gezicht wat vreemd uitziet. Vervolgens verschijnt er een melding met een knop ‘enable content’. Wanneer u hierop klikt, kan de hacker uw computer binnen sluipen. Hoewel u door op de knop te drukken zeker de rest van het document zal kunnen bekijken, wordt er zonder dat u het door heeft ook een macro geïnstalleerd op uw computer waarmee de hacker op afstand kan inloggen op uw netwerk. Vervolgens kan de hacker zichzelf rechten toewijzen, software installeren en wijzigingen aanbrengen aan de instellingen met alle gevolgen van dien.

Waarom een duur ICT bedrijf inhuren?

Als security niet de core business is van uw bedrijf, dan is het aan te raden om de beveiliging van uw computersystemen uit te besteden aan gerenommeerde ICT bedrijven. Hoewel uitbesteden prijzig kan uitpakken is het altijd nog goedkoper dan wanneer een hacker uw hele systeem kan overnemen. Als het te laat is en de hacker al toegang heeft, dan zullen de uiteindelijke kosten vele malen hoger uitvallen. Hackers gebruiken steeds slimmere manieren tijdens cyberaanvallen en alleen hoogopgeleide IT specialisten zijn in staat om deze steeds slimmere aanvallen te ontwijken. Deze specialisten worden ook na hun opleiding nog continue bijgeschoold om de vele soorten cyberaanvallen te herkennen en uit te schakelen. Bij beveiliging komt meer kijken dan alleen de computers en het netwerk zelf. Gebruikers, werkplekken, bestanden, smartphones, tablets en servers staan allemaal met elkaar in verbinding en vormen één grote ketting. Een ketting is echter, zoals u ongetwijfeld weet, slechts zo sterk als de zwakste schakel. IT security zal deze zwakke schakels ongetwijfeld kunnen opsporen en optimaal beveiligen tegen ongewenste indringers van buitenaf.