Cenc computers
Zakelijke dienstverlening

Een liftkabel oplossing nodig? Denk aan Twin-Tech!

Hoe werkt een liftkabel?

Zonder dat we het doorhebben stappen we iedere keer weer in een lift, met het idee dat deze ons veilig omhoog en omlaag brengt. Het concept van een ‘lift’ staat of valt met een kabel, om precies te zijn een stalen liftkabel. En deze staalkabel is enorm sterk, want het bestaat uit heel veel kleinere stalen draden die rond een kern zijn geslagen. Hierdoor is een liftkabel enorm sterk en geschikt om grote trekkrachten over te brengen. Denk aan liften, lieren, tuibruggen en kabelbanen. Het gebruik van een staalkabel vereist uiteraard een bevestigingspunt waaraan iets bevestigd kan worden om te hijst, slepen of trekken. Bij Twin-Tech weten we slim gebruik te maken van de liftkabel, want in één van onze projecten hebben we een stalen liftkabel concept gebruikt om een hijsmotor zorgvuldig omhoog te tillen.

Stalen liftkabels zijn overigens zeer sterk en kunnen een grotere trekkracht per oppervlakte eenheid opnemen. Daarnaast rekt het niet uit of krimpt het in door luchtvochtigheid of temperatuur schommelingen. Bovendien is metaal een bewerkelijke materiaal en daar zijn we enorm fan van bij Ingenieursbedrijf Twin-Tech!

De smering van een liftkabel

Voor een optimale veiligheid, levensduur en betrouwbaarheid van een staalkabel voor hef- en hijswerkzaamheden is de mate waarin deze gesmeerd is sterk bepalend. Bij Twin-Tech gebruiken we daarom specialisten voor het smeren van hijskabels en bedenken we onze oplossing of concept dusdanig, dan het smeerproces gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk blijft. Zo hebben vooral staalkabels in hijskranen het heel zwaar te verduren, omdat hier sprake is van sterk wisselende trekkrachten. Zelfs opgerold in de trommel staat een liftkabel onder grote druk. Door hier slim mee om te gaan creëren we duurzame oplossingen voor bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zo weten we uit ervaring dat bijvoorbeeld liftkabels die veel blootgesteld worden aan de weer-elementen of bijvoorbeeld zeewater, een speciale coating vereisen. Hetzelfde geldt voor toepassingen waar de temperaturen rond of onder het vriespunt liggen, of juist weer bovengemiddeld hoog. Voor een liftkabel oplossing binnen uw organisatie, neem contact op met Twin-Tech ingenieursbureau via +31 (0) 53 760 1980.

Voor elk machinebouw project kun je aankloppen bij Twin-Tech

Door onze ervaring in vele soorten bedrijfstakken, branches en industrie sectoren kunnen we voor ieder type organisatie een oplossing bedenken op maat. Ons team van ingenieurs staan te popelen om je te helpen op het gebied van;

  • Conceptontwikkeling
  • 3D technisch tekening en uitwerken
  • Programma van eisen en wensen
  • Technische bouwtekening
  • Prototyping, fabricage en montage van machinebouw

Download onze engineering brochure

Download gratis onze engineering brochure via onze website en ontdek de mogelijkheden die er zijn op het gebied van hoogwaardige engineering. Of laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

https://www.twin-tech.nl/