Cenc computers
Boeken en Tijdschriften

Droom jij van het maken van een eigen boek? Het is mogelijk!

Voor velen van ons is het schrijven van een eigen boek een droom. Echter durft menigeen het toch niet aan om er daadwerkelijk aan te beginnen. Ze hebben het te druk met hun dagelijks leven, of ze zijn bang om er daadwerkelijk mee te starten. Daarom is het extra dapper wanneer je wel de keuze maakt om zelf een boek maken van je bucket list af te strepen. Echter zijn er wel een aantal aspecten waarop je moet letten wanneer je dit gaat doen. We geven je hieronder een aantal tips.

Steek er het werk in

Om goed te worden in een bepaalde vaardigheid, zul je er ongeveer 10.000 uur in moeten steken. Waarschijnlijk heb je al vaker in je leven geschreven, dus je hebt al wat ervaring. Desalniettemin zul je voor het schrijven van je boek je tijd nodig hebben. En je zult deze tijd er ook echt in moeten steken. Sommige schrijvers nemen een wat afwachtende houding aan als het gaat om het vinden van inspiratie. Zij schrijven alleen als ze inspiratie hebben. Dit zijn ook vaak de schrijvers die als eerste last krijgen van een zogenaamde Writer’s Block. Maar je kunt ook op zoek gaan naar inspiratie. Daarom is de eerste tip: behandel het schrijven als werk. Neem een aantal uren van je dag en gebruik deze voor het schrijven. Het is niet erg wanneer je een dag minder schrijft, zolang je er maar voor gaat zitten. Je zult merken: hoe meer je schrijft, hoe meer je blijft schrijven. Degenen die schrijven en blijven schrijven zijn ook degenen die als eerste hun boek afmaken en uitgeven. Doen is het devies.

Online je boek laten drukken

Als je zonder uitgeverij een boek wilt gaan maken en uitgeven, zijn er een aantal taken die jij op je zult moeten nemen. Eén daarvan is het laten drukken van het boek (of de boeken als je voor meerdere exemplaren kiest). Nu heb je tegenwoordig wel als voordeel dat er diverse online drukkerijen zijn waar je uit kunt kiezen. Een aanrader op dit vlak is Ezbook. Wat zorgt er voor dat Ezbook de best beoordeelde online drukkerij van zowel Nederland als België is? Ten eerste is er de combinatie van de laagste prijs met de uitzonderlijk hoge kwaliteit van het drukwerk. Daarnaast is er het gemak waarmee je de boel laat drukken. Je uploadt ten eerste je PDF, waarna je enkele voorkeuren aangeeft over de afwerking. Denk aan de kaft, het soort papier en het formaat. Hierna bestel je jouw boek. Binnen 3 tot 5 werkdagen zal deze binnen zijn. Ook is er een spoedlijn, in het geval je jouw boek snel binnen moet hebben. Hierdoor kan je bestelling binnen 1 dag geleverd worden.