Cenc computers
Boeken en Tijdschriften

5 Redenen waarom mensen van boeken houden

Vandaag de dag heb je veel meer keuze dan een standaard klassiek gedrukt boek. Al sinds jaar en dag kan je bijvoorbeeld een ebook downloaden. Dit kan op een speciale zogeheten e-reader, maar ook op iedere smartphone of tablet. Wanneer we naar de boeken top 100 kijken, blijven de traditionele boeken echter het meest in trek.

Luisterboeken een mogelijk alternatief

Sinds een aantal jaar zijn ook audioboeken steeds meer in opkomst. Ook deze kun je gemakkelijk beluisteren via je smartphone. Een audioboek of ebook biedt tal van voordelen ten opzichte van een traditioneel boek. Zo kan je op een smartphone gemakkelijk 100 boeken altijd bij je dragen. Probeer dat eens met traditionele boeken.

Een audioboek kan je luisteren terwijl je bijvoorbeeld hardloopt of aan het autorijden bent. Ook dit is met een traditioneel boek niet te doen. Toch blijven de gedrukte versies de meest populaire boeken.

Wij hebben een aantal mensen eens gevraagd waarom zij traditionele boeken prefereren ten opzichte van e-books of luisterboeken.

Traditionele Boeken blijven het meest populair om deze redenen

  • Veel mensen laten graag aan andere mensen zien wat ze allemaal gelezen hebben en vullen graag hun boekenkast om deze tentoon te stellen
  • Mensen beschrijven de geur van boeken als fijn
  • Mensen willen graag iets in hun handen hebben
  • Ebooks lezen is vaak lastig in de zon vanwege de reflectie op het scherm
  • Het lezen van een traditioneel boek is vaak een moment van rust. We doen al genoeg dingen tegelijk.