Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Deze machines heb je o.a. nodig bij de betonverwerking

Met beton kunnen we een hoop toepassingen realiseren. Het is dan ook een populair bouwmateriaal, maar ook erg complex. Betonverwerking vereist namelijk een verscheidenheid van machines om de klus te klaren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 

Betoncentrale

Dit is waar het beton wordt gemengd. Het kan een mobiele installatie zijn, die naar verschillende werkterreinen kan worden verplaatst, of een stationaire installatie, die op één plaats blijft. Welke jij nodig hebt, hangt van jouw doelen en werkwijze af. Wanneer je het beton vaak op verschillende plekken nodig hebt en je hier ook genoeg ruimte hebt, is een mobiele installatie ideaal. Wanneer je daarentegen vaak op dezelfde plek werkt, is een stationaire installatie ook prima.

 

Betonpomp

Deze machine wordt gebruikt om het beton van de fabriek naar de bouwplaats te pompen. Het is een zeer belangrijk onderdeel van het proces, want zonder deze pomp zou het beton ter plaatse moeten worden gemengd, wat veel moeilijker zou zijn.

 

Betonmixer

Hiermee wordt het beton op de bouwplaats gemengd. Het is belangrijk om een goede mixer te hebben, zodat het beton goed gemengd wordt en er geen klonters in zitten. Dit heeft namelijk een negatief effect op het eindresultaat, terwijl je juist een perfect resultaat nastreeft. 

 

Betontrilmachine

Trilmachines worden gebruikt om het beton te verdichten. Dit is belangrijk omdat het beton hierdoor dichter en sterker wordt. Er is een verscheidenheid aan trilmachines te koop, waaronder trilnaalden, trilspanen en trilmotoren. Bekijk het assortiment beton trilnaalden van Lievers Holland eens om verschillende opties met elkaar te vergelijken.

 

Betonafwerkmachine

Deze machine wordt gebruikt om  het beton af te werken. Het kan worden gebruikt om het oppervlak van het beton glad te maken, of om er patronen of kleuren aan toe te voegen.

 

Dit zijn slechts enkele van de machines die worden gebruikt bij de verwerking van beton. Elk speelt een belangrijke rol in het proces, en zonder hen zou het proces veel moeilijker zijn. Dankzij deze machines zijn we in staat om prachtige huizen en gebouwen van beton te hebben.

 

https://www.lieversholland.com/nl/