Verdampingskoelers ook wel adiabatische koeling genoemd, is gebaseerd op het principe van waterverdamping om de lucht af te koelen tot een comfortabele temperatuur. Sinds de geboorte van de menselijke beschaving wordt verdampingskoeling gebruikt om de leefomgeving te koelen. Er werd een Egyptische muurschildering ontdekt die dateert uit 2500 voor Christus en laat zien hoe een poreuze bak van klei gevuld met water onder een luchttoevoer werd geplaatst om voor een bepaalde hoeveelheid koeling te zorgen terwijl de lucht er doorheen stroomde.

Hoe werken mobiele verdampingskoelers?

Mobiele verdampingskoelers persen warme buitenlucht door natte koelmatten door gebruikt te maken van een ventilator. De koelmatten worden continue nat gehouden door een waterpomp. De mobiele verdampingskoelers blazen de verkoelde lucht dan door de kamer of het gebouw om alles af te koelen. De aangevoerde lucht wordt afgekoeld tot 10 à 15 ° C, maar de luchtvochtigheid is hoog. Daarom wordt het niet aanbevolen om directe adiabatische koeling te gebruiken voor koeling in werk- en woonomgevingen.

De voordelen van mobiele verdampingskoelers

  • Mobiele verdampingskoelers zijn zeer duurzaam en kunnen lang meegaan, wat een groot voordeel is vergeleken met andere koelers. Voor het koelen van 10.000 vierkante meter per uur is slechts 1 kW vermogen nodig, dus Mobiele verdampingskoelers zijn ook economisch erg voordelig.
  • Mobiele verdampingskoelers maken gebruik van verse buitenlucht, door dit te doen kunnen de Mobiele verdampingskoelers voor een aangename binnen lucht zorgen. Deze adiabatische koelingen gebruiken ook Kraanwater voor het koelproces waar andere koelers vaak koelvloeistof gebruiken
  • Mobiele verdampingskoelers vallen onder duurzame technologie, hierdoor vallen deze systemen binnen de investeringsgrens voor duurzame energie.
  • Mobiele verdampingskoelers zijn een relatief eenvoudige techniek die het betrouwbaar maakt en het systeem makkelijk te onderhouden is.

https://duravert-portacool.com/mobiele-verdampingskoeler/