Cenc computers
Bedrijven

Wat is een downpipe?

Heb je pas een auto gekocht maar vind je dat de auto te weinig geluid maakt en te weinig vermogen heeft? Dan kan chiptunen van de auto een oplossing zijn en een of meerdere van deze problemen oplossen. Je kunt verschillende dingen aanpassen aan de auto. Zo kun je ervoor kiezen om het vermogen van de auto aan te passen door de motor te chiptunen, de luchtdoorlaat verminderen door een andere katalysator te plaatsen of een downpipe te installeren om het geluid van de auto harder te maken. In deze blog gaan we het hebben over het installeren van een downpipe.

Wat is een downpipe?

Eigenlijk is dit niet meer dan een gedeeltelijke vervanging van de uitlaat. Je vervangt hier de auto-uitlaat met een nieuwe uitlaat en kan daardoor een harder geluid worden gerealiseerd. Dit zal meteen goed te horen zijn en ervoor zorgen dat je auto harder klinkt dan vroeger. Het onderdeel bevindt zich direct op de turbo en vormt het eerste gedeelte van de uitlaat. Bij moderne auto’s zorgt dit onderdeel voor de luchtafvoer uit de cilinders. Door de nieuwe downpipe te monteren kan er meer lucht doorheen geloodst worden en krijg je dus een harder geluid.

Het monteren van een downpipe

Monteren van dit onderdeel is nog niet zo makkelijk en kan lang niet iedereen zelf doen. We raden aan om gebruik te maken van een professional voordat je dit zelf gaat proberen. Als je dit zelf doet bestaat er namelijk een grote kans dat je een onderdeel beschadigt en dat wil je niet. Downpipe plaatsen kun je daarom beter overlaten aan een ervaren chiptuner.