Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over kruiden en specerijen

Wanneer je naar een willekeurige supermarkt gaat en het gangpad met de kruiden en specerijen in loopt, zul je haast je ogen uitkijken vanwege het enorme aanbod. Dit komt omdat kruiden en specerijen erg populair zijn en eigenlijk in geen enkele keuken mogen ontbreken. Ze geven niet alleen een bepaalde smaak of pit aan je eten, maar zijn bovendien ook nog eens gezond! Wil je meer te weten komen over kruiden en specerijen? Lees dan even verder!

 

Wat zijn kruiden? En wat zijn specerijen?

 

Sommige mensen denken dat kruiden en specerijen twee verschillende benamingen zijn voor precies hetzelfde product. Maar dit is niet helemaal waar. Kruiden worden gemaakt van de bladeren en stengels van kruidachtige, groene planten die te vinden zijn in een gematigd klimaat. Specerijen worden echter vaak gemaakt van zaden, vruchten, wortels, gedroogde bollen, schors of bloemknoppen en hebben hun oorsprong in meer tropische klimaten.

 

De keuze is reuze

 

Wanneer het aankomt op kruiden en specerijen is de keuze reuze. We snappen dan ook dat het best lastig kan zijn om de lekkerste en meest gangbare kruiden en specerijen uit te zoeken. Vooral de volgende kruiden en specerijen mogen eigenlijk niet in jouw keuken ontbreken: gember, kruidnagel, rode peper, rozemarijn, kurkuma, tijm, dille, komijn en basilicum. Met deze reeks kun je al de lekkerste en meest gevarieerde gerechten maken. Of je nu een lekker zoet hapje wilt maken of juist een pittige avondmaaltijd. Door verschillende kruiden en specerijen te gebruiken en eventueel te combineren, kun je de lekkerste gerechten op tafel toveren. Probeer het zelf eens uit! Nog niet alle bovengenoemde kruiden en specerijen in huis? Koop ze dan eenvoudig online op de website van Naturaplaza.

 

Kruiden en specerijen zijn niet alleen lekker

 

Kruiden en specerijen geven niet alleen een lekkere smaak. Ze zijn ook nog eens erg goed voor je lichaam. Kruiden en specerijen zijn gezond en sommige hebben bovendien een genezende werking. Heb je last van je spijsvertering? Neem dan eens gember. Problemen met je bloedsomloop en/of immuunsysteem? Knoflook zou de oplossing kunnen zijn. En basilicum en peterselie zijn bijvoorbeeld goed voor je nier- en urinewegen. Tel uit die (gezondheids)winst!

 

https://www.naturaplaza.nl/