Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Allerlei bloeiend moois in uw tuin

Een mooie bloeiende border kan in uw tuin eigenlijk niet missen. Toch kan het nog best een uitdaging zijn om een perfect bloemig geheel te creëren. Maar geen zorgen als u de eerste keer niet helemaal tevreden bent over uw creatie. Een border kunt u namelijk elke keer veranderen door planten en bloemen toe te voegen en te verplaatsen. Zo kunt u eindeloos er mee aan de slag tot dat u helemaal blij bent met het eind resultaat. In deze blog geven wij u een aantal tips waarmee u straks uitgeroepen zult worden tot bloemen border expert!

Tip 1

U kunt uw border vullen met allerlei verschillende soorten planten. Van eenjarige zomerbloeiers en bloembollen tot aan rozen, vaste planten en struiken.

Tip 2

Creëer vlakken door meerdere stuks van hetzelfde soort vaste plant bij elkaar te planten. Op deze manier wordt het een rustig geheel. Pak voor een vlak ongeveer drie tot vijf dezelfde planten per vlak.

Tip 3 

Niet elke plant heeft dezelfde bloeiperiode. Probeer er dan ook voor te zorgen dat u verschillende planten met verschillende bloeiperiodes pakt. Zo zal de border elk seizoen mooi blijven. Daarom is het ook een aanrader om voor een aantal wintergroene planten te kiezen. Bijvoorbeeld wintergroen siergras of een kerstroos.

Tip 4

Creëer diepte en speling in uw border. Mensen hebben vaak de neiging om de lage planten vooraan te zetten, zo krijgen de hoge planten een plekje achteraan. Iets wat heel logisch klinkt, maar het is ook een goed idee om luchtige hoge planten zoals een Verbena en Gaura vooraan te mengen met de lagere planten. Zo krijgt u een leuke speelse border.

Tip 5

Voor het maken van een border is het belangrijk om de afmetingen van uw tuin te weten. Wanneer u een grote buitenruimte heeft om op te meten, dan is het handig om hier een lijnlaser voor te gebruiken.

https://www.visserenvisser.nl/