Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

4 tips zodat verhuizen vlekkeloos verloopt

Verhuizen is niet iets wat we dagelijks doen. En gelukkig maar, want verhuizen vergt best wel wat inspanning en denkwerk. Er moet niet alleen van alles geregeld worden, het moet ook nog eens allemaal in de juiste volgorde en op het juiste moment gebeuren. Een verhuiswagen huren terwijl je ’s ochtends eerst nog de helft van alle huisraad moet inpakken is niet echt aan te bevelen. Zorg er daarom voor dat je goed op een rijtje hebt hoe je het wilt aanpakken. Om je een handje te helpen geven wij in deze blog vier tips zodat verhuizen vlekkeloos verloopt. Lees snel even verder!

 

Pak het stap voor stap aan

Een eerste hele belangrijke tip is: pak het stap voor stap aan. Alles tegelijkertijd willen doen werkt gewoon niet. Je raakt er alleen maar gefrustreerd door. Maak daarom een lijstje met ruimtes die je één voor één langs gaat en vink dit lijstje gaandeweg af. Spullen die je tot aan de verhuisdag sowieso niet meer nodig hebt kun je bijvoorbeeld al prima in een verhuisdoos pakken. Zorg ervoor dat je alle spullen die je nog wel nodig hebt aan de kant legt zodat je ze niet per ongeluk toch al inpakt.

 

Houd de verhuisdozen overzichtelijk

Houd de verhuisdozen overzichtelijk door spullen die bij elkaar horen en uit dezelfde ruimte komen ook bij elkaar in een doos te pakken. Maak bijvoorbeeld aparte dozen voor boeken, kleine apparatuur, kleding, serviesgoed, en ga zo maar door. Pak de verhuisdozen ook zeker niet te zwaar in want dit vergroot alleen maar de kans dat de dozen inscheuren. Bovendien is het tillen van een te zware doos niet goed voor je rug. Schrijf als laatste duidelijk de inhoud van de doos op zowel de boven- als de zijkant zodat je in één oogopslag kunt zien wat in welke doos zit.

 

Verhuis geen spullen die je na verhuizing toch weggooit

Verhuizen is het perfecte moment om spullen die je toch niet meer gebruikt weg te gooien, naar de kringloop te brengen of aan vrienden, familie of de buren te geven. Doe dit echter wel vóórdat je verhuist en niet nadat je al bent verhuisd. Veel mensen verhuizen namelijk spullen die ze uiteindelijk toch weggooien. Veel praktischer is om dit op voorhand te doen. Scheelt je verhuisdozen en onnodig gesleep! 

 

Huur een verhuiswagen

Bij een verhuizing ontkom je er haast niet aan om een verhuiswagen te huren. Een verhuiswagen is ideaal wanneer je naast verhuisdozen ook diverse grote meubels van de ene woning naar de andere moet verplaatsen. Een verhuiswagen huren doe je bij Bultman.

https://www.bultman.nl/