Cenc-computers

Personeelskosten zijn voor veel bedrijven de grootste kostenpost. Niet zo gek dus dat steeds meer bedrijven er alles aan doen om deze kosten te beperken. Toch beseffen de meeste bedrijven ook wel dat het ontslaan van personeel niet altijd de juiste oplossing is. Je personeel is er immers ook om omzet te realiseren. Hoe zorg je dat je kunt besparen op personeelskosten zonder dat het ten koste gaat van je omzet? Wij geven je 3 tips.

1. Ga voor automatisering

Het automatiseren van bedrijfsprocessen wordt steeds populairder. Dit komt mede doordat er steeds meer nieuwe technieken op de markt komen. Deze technieken zijn vaak duur om te implementeren en zijn daardoor niet voor iedere onderneming weggelegd. Toch zijn er ook technieken die wel betaalbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan RPA (Robotic Process Automation). De RPA kosten kunnen weliswaar hoog oplopen, maar in de meeste gevallen zullen de kosten lager uitvallen dan in eerste instantie gedacht. Daarnaast is de terugverdientijd ook erg kort. Een RPA databot werkt immers 24/7 voor je en is nooit ziek. Zo efficiënt zal “normaal” personeel natuurlijk nooit worden.

2. Verhoog productiviteit van je werknemers

In plaats van snijden in je personeel, kun je er ook voor kiezen om je huidige personeel efficiënter te laten werken. Je bespaart dan weliswaar niet echt op de kosten, maar zo zorg je er wel voor dat je personeel meer omzet genereert. Het verhogen van de productiviteit kun je op verschillende manieren doen. Een bonussysteem werkt altijd goed, omdat werknemers een doel hebben om te behalen. Echter kun je ook meer inzetten op het verhogen van de tevredenheid van je werknemers. Een tevreden werknemer is bereid om harder te werken dan een werknemer die ontevreden is. Tevredenheid verhogen kan op verschillende manieren die voor iedere branche anders zijn. Waarom vraag je je personeel niet om input?

3. Maak gebruik van flexwerkers

Indien jij te maken hebt met seizoenen, kan het verstandig zijn om flexwerkers in te zetten. Een flexwerker heeft namelijk geen vast contract en komt alleen opdagen als jij dat nodig hebt. Hierdoor heb je geen onnodige kosten aan personeel dat niks te doen heeft in tijden dat er nu eenmaal minder te doen is. Het is niet voor niks dat je bij kwekerijen en in de horeca veel krachten ziet die op oproepbasis werken.