Cenc computers
Image default
Bedrijven

Wat is video marketing en hoe zet je het in?

Heb je ooit of recent een video laten maken voor je bedrijf, maar weet je niet goed wat je ermee kunt doen? Je wilt natuurlijk het liefste je doelgroep ermee bereiken, zodat je klanten kunt werven of meer naamsbekendheid kunt genereren. Online video marketing helpt je bij het optimaal inzetten van deze video of video’s, om zo je marketingdoelstellingen te behalen. We vertellen je meer.

Wat is online video marketing?

Marketingcommunicatie is enorm breed. Online video marketing is een van de vele takken hiervan, die bedoeld is om je video’s zo optimaal mogelijk in te zetten als communicatiemiddel. Met online video marketing kun je de betrokkenheid van je kijkerspubliek vergroten. Dit helpt je vervolgens om je marketingdoelstellingen te behalen, zoals meer naamsbekendheid, conversies verhogen of het aantrekken van nieuwe klanten. Je kunt bij online video marketing denken aan advertenties in zoekmachines of op sociale media kanalen, maar ook aan niet-betaalde content op dezelfde kanalen. Er wordt dan rekening gehouden met de juiste kanalen voor jouw doelgroep, de beste fase van de customer journey voor de video, hoe vaak de video gebruikt zal worden en meer.

Waarom gebruik maken van video marketing?

Je kunt alleen communiceren met je doelgroep als deze daadwerkelijk naar je luistert (of kijkt). Met behulp van video marketing kun je ervoor zorgen dat je echt opvalt bij je doelgroep. Dit doe je door een strategie te ontwikkelen die volledig is aangepast op jouw marketingdoelen en je doelgroep. Daarnaast zorg je ervoor dat je het beste uit je gemaakte video’s haalt en zet je deze op een goede manier in voor je bedrijf. Zo val je op een goede manier op bij je doelgroep en kun je uiteindelijk nieuwe klanten binnenhalen.

Uitbesteden of zelf oplossen?

Heb je zelf veel verstand van marketing en hoe je video’s in moet zetten of heb je iemand binnen je bedrijf die dat kan, dan hoef je hier natuurlijk niet per se een ander bedrijf voor in te schakelen. Echter heb je meestal geen marketing professional die gespecialiseerd is in online video marketing. Heb je zelf geen idee waar je moet starten of wil je verzekerd zijn van een professionele aanpak? Dan schakel je natuurlijk een video marketing bureau in, zoals Cooler Media.