Cenc computers
Image default
Gezondheid

Wat doet te veel kalk met je gezondheid?

Het is algemeen bekend dat er kalk in water zit. Maar is dit schadelijk voor de gezondheid? In de eerste plaats is het zo dat mens en dier niet zonder kalk kunnen. Een redelijke hoeveelheid kalk in water is dan ook niet schadelijk. Sterker nog, het bevat calcium dat van essentieel belang is voor de tanden en botten. Daarnaast is het belangrijk voor een goed werkend zenuwstelsel. Kalk heeft dus zeker voordelen.

Wat te doen tegen hard water?

Kalk verwijderen uit je water is vrij eenvoudig. Hiervoor kun je een waterontharder van Soft Water Systems gebruiken. Het merk levert waterontharders op maat. Als je kiest voor een Soft Water Systems waterontharder geniet je altijd van zacht water. Een droge en geïrriteerde huid is verleden tijd. Je kleding zal ook zachter aanvoelen. Je apparaten zullen daarnaast beter presteren, omdat er minder kalkaanslag zal zijn. Soft Water Systems biedt jou dus een oplossing voor vele problemen.

Wanneer is kalk slecht voor je gezondheid?

Je hoeft je niet meteen druk te maken over kalk in water. Te veel kalk in het water kan echter wel nadelige effecten hebben. We spreken dan van hard water. In de eerste plaats kan te veel kalk zorgen voor kalkaanslag op apparaten, zoals je waterkoker of koffieapparaat. Je apparaten gaan hierdoor slechter functioneren en kunnen zelfs vroegtijdig kapot gaan. Het kan nodig zijn dat je vaker onderhoud moet verrichten om je apparatuur werkende te houden. Ook kan het in het slechtste geval invloed hebben op de smaak van je koffie en thee. De kalk zorgt voor een bittere smaak. Daarnaast kan verkalking ook leiden tot verstopping van waterleidingen. Bovendien kan het ook invloed hebben op je kleding en ander textiel, dat sneller zal slijten. Als je water met te veel kalk gebruikt om schoon te maken, zal je ook sneller vlekken en strepen zien als het opdroogt. En ook is er voor schoonmaakwerk vaker agressief antikalkmiddel nodig. Ten slotte kan het effect hebben op je eigen lichaam. Zo kun je door een te grote hoeveelheid kalk ook last krijgen van een jeukende of droge huid en droog haar. Wil jij dus ook nooit meer hard water? Kies dan voor een waterontharder van Soft Water Systems.

 

Gerelateerde artikelen

Persoonlijke en vakkundige ondersteuning bij een ongewenste zwangerschap

intropsectie tegen stress

Op zoek naar een implantoloog?