Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Waarom zou ik willen werken in de ICT sector

De ontwikkelingen van de technologie gaat razendsnel vooruit. Kun je je nog herinneren toen er nog geen smart telefoons waren? Er is wereldwijd een kloof in vaardigheden als het gaat om technologie. Neem bijvoorbeeld de groeiende vraag van bedrijven en overheden naar digitale transformatie en de behoefte aan cyberbeveiligingsdeskundigen nu we steeds afhankelijker worden van technologie en het delen van gegevens. Het tekort aan ICT-vaardigheden doet zich vooral voor in midden- en hogere functies en niet zozeer bij afgestudeerden, maar om de kloof te dichten moeten meer mensen het vak ingaan en worden opgeleid.

Je kunt al in de ICT sector werken zonder ICT diploma

Steeds meer werkgevers in de technologiesector nemen afgestudeerden in dienst omdat zij het voordeel inzien van het vullen van hun bedrijf met mensen die getraind zijn om op een andere manier te denken, en omdat zij opgeleid kunnen worden. Dit is het meest gebruikelijk voor functies met een meer zakelijke inslag, zoals consultancy; steeds meer werkgevers, zoals TPP en IBM, leren echter niet-technische afgestudeerden coderen. In tegenstelling tot een carrière in de medische wereld, waarvoor vaak tien jaar of meer onderwijs en opleiding nodig is, kun je jezelf in slechts een paar jaar uitrusten met de kennis en ervaring die je nodig hebt om een ICT-carrière te beginnen. Een ICT traineeship zonder opleiding is een goed begin voor jouw toekomstige carrière. Wellicht is het  dus het verwegen waard om een ICT traineeship zonder opleiding te starten.

Onbeperkte mogelijkheden

Er zijn heel veel verschillende banen in de ICT die het overwegen waard zijn, en elk van hen biedt verschillende sterke en zwakke punten en soorten ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld computerprogrammeur worden en nieuwe soorten software of aangepaste producten maken. Of je kunt een kwaliteitscontroleur worden en ervoor zorgen dat bestaande producten zo goed mogelijk zijn. Als u op zoek bent naar iets technisch complexers, kunt u netwerkingenieur of systeemanalist worden. Er zijn bijna geen grenzen aan wat je kunt doen.

https://www.newskool.nl/ict-traineeship-zonder-vooropleiding