Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Waarom is speelgoed belangrijk?

Kinderen spelen als ze gezond zijn. Jongens en meisjes spelen als ze zich veilig voelen. Op zich spelen kinderen ook zonder speelgoed. Toch maakt jongens- of meisjesspeelgoed het spel gemakkelijker. Spelen is essentieel. Zonder spel ontwikkelt een jong kind zich niet optimaal. Speelgoed is daarnaast ook gewoon van belang om plezier te hebben. Geef een baby een Pip Squigs Loops en de interesse is al snel gewekt. De handjes grijpen naar de rammelaar, de oogjes focussen zich en als het lukt om iets te pakken, ontstaat er een grote glimlach. Geef je peuter een Try-bike en de kans is groot dat hij of zij er na het ontbijt direct op zit. Spelen is genieten. 

Speelgoed zorgt voor leermomenten

Natuurlijk geef je je kind niet heel bewust speelgoed zodat hij of zij van alles leert. Je wilt je zoon of dochter vooral verrassen en blij maken. Toch stimuleert speelgoed de diverse ontwikkelingsgebieden enorm. Denk maar eens aan Daisy Box vormen voor peuters. Ze ontdekken al snel dat de vormen kunnen rollen. Begint je kindje te stapelen, dan leert hij onbewust van alles over slim bouwen. Heb je zelf zin om mee te spelen, dan oefen je direct samen het tellen of de kleuren van de verschillende vormen. Ander speelgoed bevordert bijvoorbeeld weer de taalvaardigheid of de sociale vaardigheden. Neem een gezelschapsspel. Daarbij leert een kind op de beurt te wachten. Ook heel belangrijk voor de ontwikkeling is het omgaan met winnen en verliezen. 

Zorgen voor verbinding

Stel je eens voor dat jullie van de zomer samen het Kubb spel spelen op het strand. Je maakt teams en je probeert elkaars blokken om te gooien. Door zo samen bezig te zijn, groeit de verbinding onderling. Ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

 

https://www.trendyspeelgoed.nl/

Gerelateerde artikelen

Zet nu online marketing in voor jouw bedrijf

Een patchkast kopen hoort bij een goede netwerkplanning

2 belangrijkste factoren om rekening mee te houden in de zoektocht naar de juiste telefoonservice