Cenc computers
Image default
Dienstverlening

Veilig bestanden versturen voor zakelijk en privégebruik

Ben je op zoek naar een snelle en vooral ook betrouwbare manier om bestanden te delen? Kies dan voor een speciale website voor veilig bestanden versturen. Je kunt kiezen uit verschillende aanbieders, waaronder diverse Nederlandse opties en tal van buitenlandse websites. Vaak is het verstandiger om te kiezen voor een Nederlandse site voor veilig bestanden versturen. Zo voldoe je altijd en overal aan de AVG-wetgeving. Hiermee wordt de privacy van jou, je medestudenten of collega’s en je klanten of zakenrelaties optimaal gewaarborgd. Bovendien heb je als verzender altijd de touwtjes in handen omtrent je bestanden. Heeft de ontvanger je bestand geopend? Dan krijg jij dit direct te zien. Heb je een bestand gedeeld, maar is het per ongeluk niet het juiste? Annuleer het delen en upload alsnog het correcte bestand.

Eenvoudig en snel bestanden delen

Veilig bestanden versturen via een externe website is een uitstekend alternatief voor e-mailbijlages en bestanden delen op usbstick of externe harde schijf. Het grote voordeel is dat je vanaf elke locatie met internetverbinding en op ieder gewenst moment jouw files kunt delen. Zelfs grotere bestanden kun je snel en eenvoudig naar het online platform uploaden. Vanzelfsprekend is hierbij een uitstekende beveiliging ingebouwd. Je bestanden zijn alleen zichtbaar voor de geadresseerden die je zelf hebt opgegeven. Verstuur je zakelijke documenten als contracten of arbeidsovereenkomsten? Dan kunnen deze heel eenvoudig digitaal ondertekend worden binnen het platform. Zodra er getekend is, ontvangen zowel jij als de geadresseerde een kopie van het document.

Kies het account dat bij jouw gebruik past

Het versturen van grote bestanden via een online platform is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers ideaal. Particulieren kunnen kosteloos van de dienst gebruikmaken en kunnen bestanden tot wel 250 MB versturen. Ook voor studenten is een account gratis. Hiervoor is wel een studenten e-mailadres vereist. Vervolgens kunnen zij maar liefst 750 MB aan foto’s, video’s, presentaties en verslagen versturen. Voor zakelijke klanten zijn er verschillende betaalde abonnementen. Afhankelijk van de gekozen opties kunnen zij tussen de 1 GB en maar liefst 50 GB aan bestanden delen.

Nog veiliger bestanden versturen met Nederlandse servers

Het versturen van je documenten is nog veiliger wanneer je dit doet via een Nederlandse aanbieder. Steeds meer online platforms zien de vele voordelen van servers in ons eigen land. Hoewel het hosten van je files via buitenlandse servers soms wat voordeliger is, moeten er dan wel concessies worden gedaan op het gebied van veiligheid. Andere landen hebben andere wetten, waardoor je nooit zeker weet wie er bij je gegevens kan. Zeker bij documenten met privacygevoelige informatie of bedrijfsgeheimen zit je hier niet op te wachten. Door te kiezen voor een aanbieder die werkt met Nederlandse servers zijn jouw bestanden altijd en overal veilig. Op de website van de verschillende aanbieders staat doorgaans uitgebreide informatie over de locatie van hun servers. Zo wordt de juiste keuze maken nog eenvoudiger.