Cenc computers
Banen en opleidingen

Van baan veranderen op 35-jarige leeftijd

vacatures

Hoe u op de juiste manier van baan kunt veranderen op volwassen leeftijd – met de minste stress en zonder financiële verliezen. Tot voor kort kon je met een gerust hart zeggen: ik hou van mijn werk. En nu verveel je je, je spant je elke ochtend in voor jezelf en dwingt jezelf om je voor te bereiden op kantoor. Misschien heb je een plafond bereikt in je carrière en ben je verveeld, moe van het werken aan je laatste project of zelfs ‘opgebrand’ – er kunnen veel redenen zijn, en het gevolg is dat je erover nadenkt om niet alleen het bedrijf te veranderen, maar het werkterrein in het algemeen. Maar hoe weet je of je zo’n radicale verandering nodig hebt? En wat als je lange tijd geen 20-jarige student bent en als assistent aan de slag gaat met een mager salaris past zeker niet bij je, omdat je een hypotheek hebt, een tienerkind en een kat?
1. Denk goed na
Luister naar jezelf. Het is belangrijk om te begrijpen wat het probleem is: je bent moe omdat je lange tijd niet op vakantie bent geweest, je voelt je niet op je gemak in het bedrijf waar je nu werkt, of de reden is meer globaal – je houdt in principe niet meer van wat ben je nu aan het doen.Nee, het is niet “extravert” of “actief” – omdat deze kwaliteiten praktisch niets over jou zeggen. Vind verschillende platformonafhankelijke kwaliteiten die in alle bedrijfstakken gelijk worden gewaardeerd. Bijvoorbeeld: ik kan aanbestedingen winnen, ik ben goed in het maken van presentaties.
4. Selecteer de branche waarin u wilt werken
Als u besluit tot een radicale verandering van activiteit, kies dan drie of vier bedrijfstakken die u aanspreekt. Vind mensen die er al werken, praat met ze. Vraag ze naar simpele dingen: hoeveel krijg je? Wat is het meest vervelende aan werk? Waarom krijg je opslag? Zijn ze ontslagen? Volwassenen zijn vaak bezig met mythevorming – ze idealiseren de sfeer waarin ze willen verhuizen. Een meisje komt bijvoorbeeld naar ons project “Anti-Slavery” en zegt: “Ik wil in cultuur werken.” En we sturen haar bijvoorbeeld naar een muziekschool in Yuzhny Butovo – om te kijken of de muren daar goed zijn geverfd. Dit is wat het Ministerie van Cultuur doet, maar het blijkt dat dit helemaal niet is wat het meisje wilde. Interview daarom ten minste drie of vier mensen, op basis van hun woorden, selecteer twee bedrijfstakken – en ga daarheen.
5. Vraag je vrienden om je aan te bevelen
U moet uw cv opsturen, nadat u eerder uw platformonafhankelijke kwaliteiten hebt benadrukt. Maar een volwassene zonder werkervaring op het vereiste gebied wordt uiterst zelden zelfs uitgenodigd voor interviews “via een cv”. Neem contact op met kennissen die werken in de branche waarin u geïnteresseerd bent. In de regel beloven 10 op de 10 mensen die met een dergelijk verzoek worden benaderd, aan te bevelen, maar in werkelijkheid doet slechts één het. Neem daarom contact op met 50 mensen – dit geeft ongeveer twee of drie oproepen van de HR.
6. Laat u steunen door een loopbaanadviseur

Dit is een heel belangrijk punt. Verander niet van baan zonder loopbaanadviseur. Natuurlijk zijn er ook hun eigen succesvolle transities van volwassen specialisten van industrie naar industrie, maar er zijn er maar weinig. Een loopbaanadviseur zal u adviseren en u helpen begrijpen of u echt klaar bent om van beroep te veranderen? Als u een succesvolle econoom bent en van koken houdt, moet u misschien koken als hobby verlaten?
7. Verwacht 20% van uw inkomen te verliezen
De overgang naar een nieuwe branche duurt zes maanden tot een jaar. U verliest 20 tot 50% van uw inkomen en krijgt een of twee treden lager op de carrièreladder. Dit is voor een volwassene niet gemakkelijk, ook psychologisch niet. Daarom moet u ten eerste op zoek gaan naar een nieuwe baan zonder uw oude te verlaten, en ten tweede moet u een financiële buffer hebben – voor ten minste zes maanden. Daarom is het de moeite waard om goed na te denken over waar we begonnen zijn: heb je echt een verandering van activiteit nodig of ben je gewoon moe?

https://www.vindazo.be