Cenc computers
Image default
Dienstverlening

Rugpijn eenvoudig bestrijden met het tens apparaat

Heeft u geregeld last van acute rugpijn of kampt u met chronische rugpijn? Werkt reguliere pijnstilling niet meer voldoende of wilt u hier gewoon niet teveel gebruik van maken? Wij hebben bij Tens.nl de oplossing voor dit ongemak: gebruik ons tens apparaat bij rugpijn.

Kleine elektrische stroomstootjes

Tens, dat de afkorting is van transcutane elektrische neuro stimulatie, werkt op basis van kleine elektrische stroomstootjes. Door de stroomstootjes (ook wel elektrische prikkel genoemd) worden de zenuwen door de huid heen gestimuleerd. Dit resulteert in pijnvermindering op twee manieren. Als eerste wordt het pijnsignaal door de elektrische prikkel geblokkeerd. Het pijnsignaal bereikt de hersenen niet meer waardoor de pijn niet meer of stukken minder wordt waargenomen. Als tweede wordt het lichaam zelf gestimuleerd om de pijnstillende stof endorfine te gaan produceren.

Met tens kunnen gericht bepaalde gebieden van het lichaam elektrisch gestimuleerd worden. Niet alleen pijn van de rug kan sterk verzacht worden met tens, ook andere soorten pijn waaronder gewrichtspijn, hoofdpijn, littekenpijn, fibromyalgie, bevallingspijn en vele andere kunnen worden behandeld met tens.

De pijntherapie tens bestaat al vele jaren en is wetenschappelijk grondig onderzocht. Er wordt al geruime tijd door artsen, fysiotherapeuten en verloskundigen mee gewerkt. Tegenwoordig kan deze pijntherapie ook eenvoudig, door uzelf, thuis gebruikt worden.

Het tens apparaat is uitgerust met meerdere behandelingen

De stroomstootjes bereiken de zenuwen via elektroden pleisters die u zelf op de huid kunt plakken. Een duidelijke gebruiksaanwijzing met afbeeldingen laat u zien op welke locatie op uw lichaam de pleisters moeten zitten. De elektroden pleisters zitten met kleine snoertjes vast aan het tens apparaat. Op het makkelijk bedienbare apparaat kunt u de tens behandeling starten. U heeft de keuze uit meerdere tens behandelingen. Het verschil tussen de verschillende behandelingen is de intensiteit van de elektrische prikkel.

Heeft u een behandeling gekozen waarbij de elektrische prikkel toch iets teveel of te weinig blijkt voor u? Het is ten alle tijden tijdens een behandeling mogelijk om de intensiteit van de prikkel te veranderen.

Het gebruik van tens is absoluut veilig en geeft geen tot weinig bijwerkingen. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus en op een simpele manier van uw pijn af te komen!

https://tens.nl/