Cenc computers
Zakelijk

Profiteer van innovatie

Ben jij een eigen ondernemer? Het is niet altijd makkelijk om alles te weten over vrijstellingen, subsidies en aftrekposten. Je hebt namelijk op sommige dingen recht, waar niet iedereen vanaf weet. De overheid wil dat bepaalde bedrijven zich voor een aantal punten, zoals een groeiende economie, maar ook een beter milieu en innovatie. Wij leggen u meer uit over fiscale voordelen die u kunt behalen uit innovatie.

Innovatieve producten en processen

Houd jij je vooral bezig met ontwikkelingen, zoals het ontwikkelen van innovatieve producten en processen? De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een regeling waarmee je loonkosten voor onderzoek en ontwikkeling kunt verlagen. Natuurlijk zijn er wel belangrijke regels waar jij aan moet voldoen. Voldoe jij aan de eisen, dan mag jij je laten testen door het RVO. Bij akkoord ontvang je een verklaring. Weet je niet zeker hoe je dit moet aanpassen? Dan kun je hulp vragen bij een accountantskantoor, want zij weten precies hoe dit werkt.

De innovatiebox

Wanneer je bezig bent met het brengen van nieuwe producten op de markt op basis van je eigen onderzoek, kun je ook soms gebruik maken van de innovatiebox. Je verlaagt hiermee belasting voor winsten uit innovatieve activiteiten. Het belastingtarief is 7% in plaats van de 25%. Dit kun je regelen via de Belastingdienst. Deze regeling is alleen interessant voor vennootschapsbelastingplichtige bedrijven.

Verschillende processen

Wanneer je bezig bent met innovatieve processen, kun je soms in aanmerking komen voor de WBSO. Niet alleen hiervoor kun je in aanmerking komen, maar er zijn veel meer regelingen. Hierbij kun je ook de hulp inschakelen van een accountantskantoor, want zij kunnen je meer vertellen over deze regelingen. Een voorbeeld hiervan: kortingen in milieu-investeringen.

Raadpleeg een accountantskantoor

Meer weten of hulp nodig bij de innovatiebox? Neem dan eens contact op met 4-Vision. Zij hebben een accountantskantoor in Utrecht en helpen je bij alle fiscale handelingen. Heirdoor kun jij voordeel behalen met je onderneming. Meer weten? Zij vertellen waar je allemaal aan moet voldoen.

https://www.4-vision.nl/