Cenc computers
Mobiliteit

Piaggio Zip SP custom met elkaar vergeleken

Je bent op zoek naar een voordelige scooter die er mooi uitziet en betrouwbaar is. Dan kom je al snel uit op het merk Piaggio. De Zip is een populair model die wat betreft prijs en kwaliteit met kop en schouders uitsteekt boven de concurrentie. En dan is er ook nog een Piaggio Zip SP custom leverbaar, zelfs in meerdere configuraties. Wat zijn eigenlijk de verschillen, en voor welke uitvoering ga jij kiezen? We zetten op deze pagina de voornaamste verschillen op een rijtje.

 

Piaggio Zip SP custom

Je weet waarschijnlijk al dat de meeste scooters uit te breiden zijn met custom opties. Om het de klant wat eenvoudiger te maken is er de Piaggio Zip SP custom bedacht. Deze versie is helemaal klaar voor gebruik, met interessante extra’s die er standaard niet op zitten. Als bijkomend voordeel valt de prijs lager uit dan wanneer je dezelfde opties los zou bestellen. Naast de kleuren zijn er ook andere unieke opties per uitvoering. Laten we daarom de voornaamste verschillen even bekijken.

 

Welke modellen zijn er leverbaar?

Op dit moment zijn er van de Piaggio Zip SP custom zes kleuren leverbaar, die ieder een eigen naam hebben gekregen:

 

 1. De Nero Opaco of Matt Black is in mat zwart uitgevoerd.
 2. De Nardo Grey of Muisgrijs is in grijs uitgevoerd.
 3. De Rosso Borgogna of Matt Red is in mat bordeaux rood uitgevoerd.
 4. De Bianco Lucido of Shiny White is in glans wit uitgevoerd.
 5. De Marrone Opaco of Matt Brown is in mat bruin uitgevoerd.
 6. De Verde Opaco of Mat Army Green is in mat leger groen uitgevoerd.

 

Dit zijn allemaal kleuren die standaard niet leverbaar zijn voor dit model, zo heb je al direct een bijzondere Piaggio scooter.

 

Verschillen per uitvoering

De afwijkende kleuren zijn niet altijd het enige wat uniek is aan de Piaggio Zip SP custom. Hier zijn enkele andere features die alleen op specifieke modellen aanwezig zijn.

 

 • De Special LED Edition modellen hebben een aantal onderdelen die zwart gekleurd zijn. Dat geldt ook voor het “smoke” effect op het achterlicht. De Verde Opaco behoort niet tot dit lijstje, toch heeft deze uitvoering wel een smoked achterlicht.
 • De Verdo Opaco onderscheidt zich door de LED koplamp met dagrijverlichting. De koplamp ziet er bijzonder uit en biedt een hogere lichtopbrengst voor meer zichtbaarheid.
 • De Nardo Grey Special LED White Wall Edition is de enige in de selectie die uitgerust is met White Wall banden. Deze banden hebben een witte zijkant, wat direct een retro karakter geeft. Bij andere kleuren is dit een extra optie.
 • De Nardo Grey Special heeft nog een bijzonder verschil; een Chesterfield zadel. Dit is een zadel met een witte bies en een ruitpatroon op het zitgedeelte. Dat geeft de scooter direct een exclusief en luxueus uiterlijk.

 

Overeenkomsten

Er zijn ook extra’s die op iedere Piaggio Zip SP custom van toepassing zijn zoals:

 

 • Er zit altijd een hoog windscherm op de scooter met een hoogte van 73 centimeter. Dat houdt koude lucht uit je gezicht in de winter en vliegjes in de zomer. Je kunt zelf kiezen voor een transparant scherm of met een getint “smoke” effect.
 • Alle custom modellen zijn standaard voorzien van een stuur kabelslot. Zo kun je het stuur vergrendelen op een vaste hoek. Dat ontmoedigt dieven om een losstaande scooter te stelen, want ze kunnen niet meer dan rondjes draaien.
 • De opvallende knipperlichten zijn niet alleen veilig maar ook mooi om te zien. Kies zelf uit LED tube of Audi knipperlichten, beide leverbaar in smoke of zwart.

 

Je ziet het, de Piaggio Zip SP custom is in iedere variatie een bijzondere verschijning. Daarnaast kun je zelf nog extra opties toevoegen om er echt een unieke scooter van te maken. Zie hier meer op de webshop

https://www.fastfuriousscooters.nl/piaggio/