Cenc computers
Image default
Bedrijven

Leuke weetjes over Breda

Mogelijk ben je er al eens geweest; Breda. Een leuke stad, waar van alles te doen is. Het is daarom eigenlijk ook wel eens leuk, om wat meer over Breda te leren. Dan is het nog specialer, als je een volgende keer weer in deze prachtige stad bent. Klaar om jouw kennis over Breda te vergroten? Dan is dit jouw kans.

Algemeen

Natuurlijk is het leuk om eerst wat algemene kennis over Breda op te doen. Breda is een stad in het westen van provincie Noord-Brabant. Het was vroeger de hoofdstad van de Baronie van Breda. De Baronie van Breda was een historisch land rond de stad Breda. Het was in het bezit van de heren van Breda. De stad Breda is de belangrijkste stad van West-Brabant.

Gemeente Breda telt 184.064 inwoners (1 juli 2021). Dat is iets meer dan bijvoorbeeld gemeente Enschede heeft. Zij hebben 159.732 inwoners (2021). Toch wel weer minder dan bijvoorbeeld gemeente Groningen met 232.652 inwoners (juli 2021). Zo dat was wel even genoeg historie.

Vijf keer Breda

Weet je wat bijzonder is? Er zijn meer plaatsen die Breda heten. Zo is er ook een Breda in de staat Lowa (VS) en in Minnesota is er ook een heel klein dorpje dat Breda heet. Verder is er ook in Haïti, Spanje en in Italië een Breda. Maar, natuurlijk niets zo mooi als het eigen Breda in Nederland, uiteraard.  

Feel like chicken today

Wist jij dat er in Park Valkenberg allemaal kippen loslopen? Ze zijn in het park geplaatst, toen de eigenaren er niet meer voor wilden zorgen. Sindsdien lopen er menig kippen rond. Een bijzonder aangezicht. Dit moet je eigenlijk dus gewoon een keer zien.

Huurwoningen Breda

Wat veel mensen niet weten is dat er hele leuke huurwoningen Breda zijn. Het is superleuk om huurwoningen Breda te bekijken. Hier wonen is namelijk ontzettend leuk en verrassend. Dan ontdek je vast nog veel meer weetjes, over het prachtige Breda. Naast huurwoningen in Breda, zijn er natuurlijk ook genoeg koopwoningen in Breda.

Het is dus goed vertoeven in Breda. Om maar met een gezegde van Bredanaars het pleidooi af te sluiten: wat zeede gij hiervan?