Cenc computers
Image default
Bedrijven

7 essentiële dingen die elke pc-gamer moet hebben

7 essentiële dingen die elke pc-gamer moet hebben

Weet je wat het grootste verschil is tussen console gamers en PC gamers? Het aantal accessoires dat ze hebben. Als je op een console speelt, heb je alleen een tv, een bank en een volledig opgeladen controller nodig. Maar spelen op de PC is iets heel anders, vooral als je een pro bent. Een kick-ass computer is niet genoeg. Je hebt ook de beste gamestoel, toetsenbord en muis, monitor, en nog veel meer dingen nodig.

Dus, als je je pc-gaming naar een hoger niveau wilt tillen, vind je hieronder de lijst met 8 meest essentiële dingen die elke pc-gamer moet hebben.

1. Gaming bureau

Laten we beginnen met de essentie van de essentie. Als je een pro gamer wilt worden, kun je niet spelen op het bureau van je oude oma. Er zijn genoeg fatsoenlijke normale opties, veel gamers nemen hun toevlucht tot IKEA eettafels. Een speciaal gaming bureau biedt echter veel van de functies die je wilt, waaronder kabelbeheer, verstelbare hoogte en diverse haken om dingen zoals je koptelefoon aan te hangen.

2. Gaming stoel

Als je een professionele gamer bent of er een wilt worden, moet je je voorbereiden op lange uren achter je PC. Daarom moet je een professionele gamestoel vinden.

De gaming stoel moet comfortabel zijn, maar ook steun bieden aan je hoofd en nek. Als je er zeker van wilt zijn dat je ruggengraat goed blijft, kun je niet zomaar op een gewone houten stoel gaan zitten. Dat is slecht voor je comfort en je gezondheid.

3. Muismat

Als je een game speelt, wil je dat alles soepel verloopt en je accuraat handelt. Je moet je game muis genoeg ruimte geven om serieuze manoeuvres uit te voeren. Daarom moet je een goede gaming muismat aanschaffen.

We hebben het hier niet over een muismat die je meestal in kantoren of scholen ziet. Als je wilt dat je muis soepel loopt, moet je investeren in een grote muismat. Veel speciale game muismatten zijn een stuk grote dan de traditionele muismatten en bedekken soms de hele oppervlakte van je game bureau. Dan weet je zeker dat je nooit naast je muismat schiet tijdens het gamen.

4. Topkwaliteit Headset

Het maakt niet uit of je elk klein detail wilt horen van het spel dat je speelt, of soepel wilt communiceren met je teamgenoten. Een headset van topkwaliteit is een must voor elke PC-gamer.

Je kunt je game niet spelen met je airpods. Waarom niet? Omdat je het spel ten volle wilt beleven, en omdat het niet echt gezond is voor je oren. Een on-ear headset is veel beter en comfortabeler, zeker voor een langere periode. Ook hebben goede gaming headsets nog beter geluid dan je airpods zodat je nog beter kunt horen waar je tegenstanders zich bevinden. Een echte toevoeging aan je game uitrusting dus.

5. Gaming Toetsenbord

Een goed gaming toetsenbord biedt veel extra opties die je goed kunt gebruiken als gamer. Zo zijn er mechanische toetsenborden die de snelste reactietijden bieden zodat jij je tegenstanders te snel af bent. Sommige gaming toetsenborden bieden daarnaast configureerbare macro-toetsen waarmee je combo’s of andere handige acties kunt instellen. Als laatste hebben veel specifieke game toetsenborden een polssteun zodat je langer door kunt spelen zonder RSI-klachten te krijgen. Wel zo fijn.

En oja, bijna elk zichzelf serieus nemend gaming toetsenbord heeft wel RGB-verlichting zodat je deze kunt matchen met de rest van je gaming setup. Alleen dat is al een goede reden voor de aanschaf, nietwaar?

6. Kabelmanagement

Wanneer je veel apparatuur hebt zullen er een heleboel verschillende kabels rond je gaming setup liggen. Ten eerste ziet dit er slordig uit, maar daarnaast kan het je kabels ook beschadigen als ze in de knoop raken.

Kabelmanagement komt dan goed van pas. Sommige gamebureaus hebben dit al standaard meegenomen zodat je de kabels onder de tafel netjes in een bak of hoes kunt leggen. Indien je dit niet hebt kun je deze zakken zelf kopen en onder de tafel bevestigen zodat je jouw kabels daar netjes in kunt leggen. Zo blijven ze bij elkaar en raken ze niet in de knoop. Handig toch?

7. RGB-Verlichting

RGB, RGB, RGB! Wat is een echte gamer nou zonder RGB-verlichting? Een saaie game kamer met normaal licht, welke kamer wil dat nou? Daarom: investeer in RGB-verlichting!

Bijna alle gaming gear heeft tegenwoordig wel RGB-verlichting. En terecht. Gamebureaus met LED-strips, game muizen en toetsenbord, en ja: zelf gamestoelen komen tegenwoordig met RGB-verlichting. Op deze manier maak je jouw game setup helemaal af en zorg je voor een toffe vibe tijdens het gamen. Daarnaast is het ook nog eens handig voor wanneer je doorspeelt in de kleine uurtjes: je hebt altijd wat verlichting om te zien wat je doet.

Samenvatting

Een pro-gamer zijn vergt heel wat investeringen, en niet alleen in je noodzakelijke gaming uitrusting, maar ook in accessoires. Je wilt er immers zeker van zijn dat je game-ervaring fantastisch, comfortabel, en ook gezond is.

Goed onderzoek doen is daarom belangrijk. Neem je tijd. Lees verschillende websites en bekijk het aanbod zorgvuldig. Er is tegenwoordig steeds meer keuze, wat fijn is, maar het ook lastig kan maken. En hou natuurlijk altijd je budget in de gaten, want met al die toffe gaming gear geef je al snel meer uit dan je wilt!

https://www.cenc-computers.nl/

Gerelateerde artikelen

Best practices voor een goed SEO beleid

Industriële slaapkamerideeën

Computerbril kopen om veiliger te computeren