Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Kies je voor een laptop of een tablet voor je studie?

Weet jij wat het beste apparaat is voor je studie: een laptop of een tablet? Dit kan een moeilijke beslissing zijn, maar wij zijn er om je te helpen! In deze blogpost gaan we in op de voor- en nadelen van elk apparaat, zodat je de beste keuze voor jou kunt maken. Lees verder voor meer informatie!

De voordelen van laptops

Een laptop heeft een aantal voordelen ten opzicht van een tablet. Op de site laptopstart.nl vind je veel informatie. Denk bijvoorbeeld aan ondestaande 3 voorbeelden.

Laptops zijn veelzijdiger

Laptops hebben vaak de voorkeur van studenten en professionals die een veelzijdige en draagbare computer nodig hebben. In tegenstelling tot tablets kunnen laptops zowel voor werk als studie worden gebruikt. Ze bieden ook een breed scala aan functies, waaronder de mogelijkheid om meerdere programma’s tegelijk uit te voeren, verbinding te maken met het internet en grote hoeveelheden gegevens op te slaan. Ook voor gebruik van de Google SEO Tools is een laptop aan te bevelen.

Laptops hebben een betere batterijduur

Tablets zijn ideaal om op het web te surfen of een boek te lezen, maar door hun gebrek aan rekenkracht en relatief kleine batterijen zijn ze niet geschikt voor zwaardere taken. Laptops daarentegen bieden dezelfde draagbaarheid als een tablet met als extra voordeel dat de batterij veel langer meegaat. Zelfs de meest eenvoudige laptops kunnen meestal zonder problemen Office basistaken en streaming video aan, en dat vaak urenlang. 

Laptops hebben een groter scherm

Er is één belangrijk verschil tussen laptops en tablets: de schermgrootte. Laptops hebben doorgaans grotere schermen dan tablets, wat een groot voordeel kan zijn als je serieus werk wilt doen op je apparaat. Met een groter scherm heb je meer ruimte om je werk te spreiden, en kun je meer details zien in waar je ook aan werkt. 

De voordelen van tablets

Tablets zijn draagbaarder en lichter

Tablets hebben het perfecte formaat om mee te nemen in je tas of rugzak. Ze zijn licht van gewicht en nemen niet veel ruimte in. En omdat ze geen toetsenbord hebben, is de kans kleiner dat ze breken als je ze laat vallen. 

Tablets zijn vaak goedkoper dan laptops

Qua prijs zijn tablets duidelijk in het voordeel ten opzichte van laptops. Je kunt een fatsoenlijke tablet vinden voor minder dan 200 euro, terwijl zelfs de meest eenvoudige laptop je minstens het dubbele kost. 

PDF’s en documenten makkelijk te lezen op een tablet

Als het gaat om het lezen van PDF’s en andere soorten documenten, zijn tablets zeker de juiste keuze. Ten eerste zijn ze veel draagbaarder dan laptops, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Ten tweede kun je met hun aanraakschermen gemakkelijk door lange documenten navigeren zonder voortdurend op en neer te hoeven scrollen. En last but not least zijn de meeste tablets uitgerust met apps waarmee je gemakkelijk PDF’s kunt markeren en van aantekeningen voorzien, wat handig kan zijn als je belangrijke passages wilt markeren of aantekeningen wilt maken. 

 

Laptops en tablets hebben allebei hun eigen voor- en nadelen als het om studeren gaat. Laptops zijn beter voor het typen van papers en het doen van online onderzoek, terwijl tablets handiger zijn voor het lezen van boeken en het maken van aantekeningen in de klas. Uiteindelijk hangt de keuze tussen een laptop of een tablet af van wat voor jou comfortabeler is en wat je gedaan moet krijgen.