Cenc computers
Image default
Bedrijven

Houd inbrekers buiten het huis

Het is waarschijnlijk ieders grootste nachtmerrie: je komt thuis en je ziet dat je hele huis overhoop is gehaald door inbrekers. Ondanks de goede beveiligingstechnieken van tegenwoordig wordt er nog steeds veel ingebroken in Nederland.

De politie is veel bezig met woninginbraken, omdat deze veelvuldig voorkomen. Het is natuurlijk fijn om te weten dat de politie zoveel bezig is met voorkomen van woninginbraken. Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook een aantal maatregelen nemen om inbrekers buiten het huis te houden. Zo kun voortaan met een gerust hart de deur uit of gaan slapen.

Binnen vijf minuten het huis leeg

Inbrekers hebben vaak slechts 30 seconden nodig om je woning binnen te treden, 4 minuten om de buit te zoeken en verzamelen en vervolgens nog eens 30 seconden om de woning weer te ontvluchten. Binnen 5 minuten kan een inbreker dus al je waardevolle bezittingen meenemen.

Op welke manier je je huis kunt beveiligen, vertellen wij jou in dit artikel. Zo maak je het inbrekers lastig om jouw woning binnen te dringen.

Je woning beveiligen

Er zijn een aantal maatregelen die jij zelf kunt nemen, om je huis te beveiligen tegen inbraak. Door deze beveiliging maak je het de inbrekers in ieder geval een stuk lastiger om je woning te kunnen betreden. Dat maakt jouw woning al een stuk onaantrekkelijker voor inbrekers. Een huis dat niet of nauwelijks beveiligd is, is makkelijk te betreden voor inbrekers. Met het juiste gereedschap zijn ze binnen 30 seconden in de woning. Duurt het langer dan 2 minuten, dan haken de meeste inbrekers af.

Tips om inbraak te voorkomen

Allereerst is het belangrijk om je huis voldoende te verlichten. Met veel licht is de kans om gezien te worden te groot. Dat schrikt een hoop inbrekers al af. Vervolgens is het belangrijk om natuurlijk goede sloten op de deur te hebben. Bij vragen kun je terecht bij slotenmaker Sittard terecht voor advies omtrent woning beveiliging. Tot slot kun je een alarmsysteem plaatsen. Het alarm zorgt ervoor dat de inbreker schrikt en de politie wordt gealarmeerd.