Cenc computers
Meubels

Hoe word je beter in het spelen van games?

De afgelopen jaren is E-sports populairder geworden en het feit dat mensen gamen als baan hebben. Het niveau van de E-sporters is heel hoog en dat is niet makkelijk te halen. Het is vergelijkbaar met profvoetbal, met alleen voetballen en talent haal je het niet. Hieronder worden een aantal tips gedeeld die jou kunnen helpen om een hoger niveau te halen.

Set up

Als eerste is belangrijk dat je een goede set up hebt. Misschien heb je niet veel geld om dit aan te schaffen maar er zijn wel een paar essentiële onderdelen die erg handig zijn om te hebben. Begin met het feit een goede computer of console een verschil maakt. Bij deze computer of console horen ook attributen, denk aan een kwalitatief goede muis, toetsenbord, beeldscherm en controller.

Wat veel mensen vergeten bij een set up voor het gamen is een bureau en een stoel aanschaffen die kwalitatief goed zijn. Een game stoel is nog belangrijker dan het bureau want als je veel tijd gaat besteden aan het oefenen van de game dan is het erg belangrijk dat je goed zit. Dit natuurlijk voor tijdens het gamen maar ook om fysieke gevolgen te voorkomen. Veel jongeren die veel gamen krijgen rugklachten en hebben daar in de toekomst veel last van.

Internet

Bij de set up hoort een goed internet. Je kan heel veel geld hebben besteed aan de perfecte computer, perfecte muis of een beeldscherm die geweldig is maar alles is afhankelijk van het internet dat je hebt. Waar veel gamers de fout in gaan is dat er gebruik wordt gemaakt van de wifi. De wifi kan erg goed zijn maar schommelt vaak veel in kwaliteit. Als je de optimale set up wil is de tip om gebruik te maken van een internetkabel.

Tijd

Nu we hebben besproken waar je set up aan moet voldoen is het goed om te kijken wat je nog meer kan doen. Ten eerste kost het beter in iets worden tijd. Denk maar aan het leren van een vreemde taal zoals Spaans. Een nieuwe taal leer je ook niet zo maar in een dag en dat moet je ook oefenen. Dit is hetzelfde als bij gamen, wil je beter worden dan moet je daar ook de tijd insteken. Het inplannen kan ook werken voor rust in je hoofd, misschien heb je namelijk nog school of werk en is het niet zo makkelijk om dan ook uren te maken in de game.

Uitdaging

Als laatste is een tip om de uitdaging niet uit de weg te gaan. Om beter te worden in een game is het goed om tegen betere spelers te spelen. Dit is natuurlijk een uitdaging en de kans dat je verliest is groot maar je kan van deze potten veel leren die je in de toekomst verder helpen. Daarnaast kan het ook helpen om te kijken naar het spel van professionele gamers. Veel goede gamers streamen of doen mee aan een kampioenschap en deze zijn allemaal te volgen. Met deze bevindingen kan je het eigen spel ook weer verbeteren. Succes met gamen en misschien word jij wel een nieuwe E-sporter.