Cenc computers
Image default
Bedrijven

Hoe sport u best met een rectus diastase?

Elke zwangere vrouw heeft last van één of meer vervelende zwangerschapskwaaltjes. De meest voorkomende klachten zijn misselijkheid, vermoeidheid en constipatie. Een aandoening waar minder aandacht aan besteed wordt, maar die toch erg vaak voorkomt, is de rectus diastase. Een rectus diastase betekent dat het weefsel tussen uw rechte buikspieren wordt opgerekt, zodat uw groeiende baby plaats genoeg heeft. Deze aandoening komt zowel tijdens als na de zwangerschap voor en geeft veel vrouwen en onzeker gevoel.

Sporten met een rectus diastase

Het herstel van een rectus diastase heeft heel wat tijd nodig. Het is echter niet de bedoeling dat u thuis wacht tot dit ongemak verdwijnt. Na de bevalling kan u langzaamaan beginnen sporten. Training For Mamas, een expert in sporten tijdens en na de zwangerschap, heeft een handig lijst met tips opgesteld. Dankzij dit plan kan elke vrouw met een rectus diastase beginnen sporten en zo voor een snel en spoedig herstel zorgen.

Begin bij de basis

Wilt u sporten met een rectus diastase, dan moet u weer bij de basis beginnen. Eerst en vooral moet u uw ademhaling onder controle krijgen. Verder is ook een correcte lichaamshouding erg belangrijk. Ten slotte moet uw lichaam weer sterker worden. Zo kan u een juiste druk op de buikspieren uitoefenen, waardoor de rectus diastase sneller zal genezen.

Expert in sport voor zwangere vrouwen

Training For Mamas is een specialist in sporten tijdens en na de zwangerschap. Vrouwen die tijdens de zwangerschap aan hun conditie werken, hebben namelijk minder last van kwaaltjes. Sporten na de bevalling helpt dan weer om sneller te herstellen. Dankzij de professionele hulp van Training For Mamas verkeert elke zwangere vrouw in topconditie en hebben ze dan ook bijna geen last van kwaaltjes zoals de rectus diastase.

https://www.trainingformamas.nl/