Als echte doe-het-zelver kun je prima een tuinhuis of carport bouwen maar het is wel zaak dat het goed blijft staan en niet scheef zakt na verloop van tijd. Om dit te voorkomen is het verstandig goede betonpoeren te gebruiken. Hoe betonpoeren plaatsen lees je online en je kunt er ook altijd informatie over inwinnen bij het bedrijf waar je de poeren kunt kopen.

Kies voor de meest geschikte betonpoeren

Op de website van Sierbeton Online vind je een uitgebreid aanbod aan betonpoeren. Deze zijn verkrijgbaar in standaardmaten maar als je daar niet mee uit te voeten kunt voor je klus is het ook mogelijk betonpoeren op maat te laten maken. Dit kost wat meer maar als je perfect passende betonpoeren gebruikt komt dit je bouwwerk wel ten goede. Kies daarom altijd de juiste poeren uit. Als je het moeilijk vindt zelf te bepalen welke poeren je nodig hebt kun je altijd eerst informatie inwinnen. Op die manier maak je de juiste keuze en geven de betonpoeren de beste ondersteuning aan je bouwwerk.

Ingraven of boven de grond laten staan

Betonpoeren plaatsen doe je eenvoudig zelf. De meeste poeren worden volledig ingegraven omdat ze op die manier de beste ondersteuning bieden. Zeker bij bouwwerken zoals een carport of schutting is dit aan te raden. Je ziet ook wel betonpoeren langs de kant van de weg staan. Ze worden gebruikt om verkeersborden op te plaatsen zodat deze goed blijven staan en niet omwaaien. Indien de borden met regelmaat verplaatst worden (bijvoorbeeld in het geval van wegwerkzaamheden) staan de betonpoeren vaak boven de grond maar als ze op een vaste plek blijven staan worden ze ingegraven om zo de meeste stevigheid te garanderen. Kijk daarom altijd goed waarvoor je de betonpoeren gebruikt voordat je deze al dan niet ingraaft.