Cenc computers
Bedrijven

Hoe Acceptance and Commitment Therapy mij heeft geholpen

Een jaar geleden hing over alles in mijn leven een donkere wolk. Door een aantal vervelende gebeurtenissen had ik veel negatieve gevoelens en gedachten. Destijds kwam ik op internet wat tegen over Acceptance and Commitment Therapy, ik wilde graag geholpen worden dus ik maakte een afspraak. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan, want ik ben er mentaal echt op vooruit gegaan.

Leren loslaten

Ondanks dat ik geholpen wilde worden, zag ik eerst tegen de therapie op. Maar tijdens de ACT Therapy sessies leerde ik over het loslaten van negatieve gevoelens. Ik kreeg daardoor weer ruimte in mijn hoofd, waardoor ik me op het heden kon richten. Er zijn nou eenmaal dingen in mijn leven, misschien ook wel in uw leven, die mij negatief beïnvloeden maar die ik niet kan beïnvloeden. Ik hield me te veel bezig met zulke onvermijdelijke zaken, wat ten koste ging van mijn eigen leven. Nu heb ik geleerd om me niet meer zo druk te maken om de dingen waar ik toch geen invloed op heb.

Bewezen effectieve behandelmethode

ACT is een bewezen effectieve behandelmethode voor verschillende psychische en lichamelijke klachten. Dit is al uit meerdere onderzoeken gebleken. Het is ook niet voor niks een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. Het heeft mij geholpen met mijn problemen rondom negatieve gevoelens. Maar u kunt de therapie ook overwegen wanneer u last heeft van chronische pijn, depressie, angst en fobieën.

Positiviteit

Mijn gedachtes zijn tegenwoordig veel positiever. Ik heb geleerd me te focussen op mogelijkheden in plaats van op negatieve zaken waar ik geen invloed op heb. Ik voel me veel gelukkiger, ook mijn omgeving merkt dat. Als u niet lekker in uw vel zit, is Acceptance and Commitment Therapy het proberen waard.

https://invivoclinics.nl/