Wanneer je bij het alles in 1 vergelijken kiest voor telefoneren met je vaste lijn omdat je er bewust voor hebt gekozen of omdat het toevallig toch al bij je glasvezel pakket was inbegrepen maakt niet uit. Je zal merken dat er zeker grote voordelen kleven aan het bellen met een vaste analoge telefoonlijn. Misschien wel de meest belangrijke is dat je met je vaste huistelefoon de beste internet verbinding via glasvezel hebt. Je hebt minder last van storingen. Voor degene die jou belt is het voordelig en je hoeft zelf niet bang te zijn dat je met flinke telefoonkosten komt te zitten omdat je boven je belbundel uit bent gekomen, zoals met je mobiele telefoon het geval is. Wanneer je een vaste telefoonlijn hebt, wordt je automatisch opgenomen in het telefoonboek, waardoor je makkelijk te vinden bent door mensen die naar je op zoek zijn. Je bent op die manier ook makkelijk te vinden door telemarketeers maar wanneer je niet door hen gebeld wilt worden kan je je aanmelden bij het bel-me-niet-register zodat je niet meer gebeld mag worden door deze bedrijven.
Elke provider heeft andere tarieven
Als je kiest voor vaste telefonie en internet in een glasvezel pakket, dan ben je voordelig uit omdat je dan aansluitkosten voor het hele pakket betaald en niet ook nog eens apart voor je telefoonlijn. Een los abonnement voor vaste telefonie kan duurder uitpakken. Ook met de belkosten moet je net zoals het coronavirus even opletten. Het is voor degene die jou belt goedkoper om naar een vaste lijn te bellen. Andersom, met een vaste telefoon bellen, hoeft voor jou niet per se goedkoop uit te pakken. Van vast naar vast bellen is goedkoop maar wanneer je van vast naar mobiel belt, ben je wat meer kwijt per minuut. De daadwerkelijke kosten per minuut zijn afhankelijk van welke provider je gekozen hebt. Daarom is het raadzaam de verschillende tarieven van de verschillende aanbieders op een rijtje te zetten zodat je kan zien wat voor jou het voordeligste is.
Netnummers en landnummers
Wanneer je naar een vast telefoonnummer in jouw eigen stad belt kan je meteen beginnen met het intoetsen van het abonnee nummer. Wanneer je naar een andere stad belt, zal je eerst een zogenaamd netnummer voor het abonnee nummer moeten vermelden. Elk gebied heeft zijn eigen netnummer zodat je meteen kan zien in welke regio degene die je wilt bellen zich bevindt. Dat kan wel eens handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten of een bedrijf bij jou in de buurt zit. Je kan in het telefoonboek of op internet via glasvezel makkelijk opzoeken welk regio wel netnummer heeft gekregen.
Heb je zelf een vaste telefoon en ga je een paar maanden ergens anders wonen? Buiten je regio? Geen probleem, je kan je vaste telefoonnummer gewoon met je mee nemen. Handig is dat je dan aan niemand een tijdelijk telefoonnummer hoeft door te geven en dat je dus bereikbaar bent zoals men gewend is. Heb je wel eens naar het buitenland gebeld? Dan heb je vast opgemerkt dat het telefoonnummer begint met een landnummer. Dat is een gedeelte van het telefoonnummer wat aangeeft om welk land het gaat. Zo heeft het Nederland bijvoorbeeld het landnummer 31 gekregen. |