In Nederland wordt er de laatste tijd steeds vaker ontdekt binnen bedrijven dat er niet eerlijk met de uren word omgegaan. Ze schrijven op dat ze tot 17.00 hebben gewerkt maar zijn er om 16.00 van door gegaan. Dit omdat het niet goed wordt nagekeken en makkelijk te saboteren is. Voor het frauderen met gewerkte uren is het mogelijk dat een werknemer ontslagen wordt. Dit kan niet na een keer, maar bij een vaste routine in het niet eerlijk doorgeven van werk uren is het mogelijk om ontslagen te worden.

 

Oplossingen tegen fraude met werkuren

Om de fraude met de gewerkte uren binnen bedrijven tegen te gaan zijn er genoeg oplossingen. Er zijn in klok systemen op de markt waar je met een vingerscan of pasje bij kunt in klokken. Als een medewerker binnen komt kan hij met zijn vingerscan of pasje in klokken, hiermee kan niet gefraudeerd worden omdat het onmogelijk is om vanuit thuis al in te klokken. Wanneer de werkdag voorbij is kunnen de medewerkers uit klokken met de vingerscan of het pasje. Hierdoor word er niet gefraudeerd en er zijn al een paar bedrijven die positief te spreken zijn over de in klok methode.

 

Urenregistratie

Naast een duur in klok systeem zijn er ook genoeg andere manieren om de uren eerlijk en correct bij te houden binnen je bedrijf. Zo is er ook een urenregistratie app. Vandaag de dag worden uren niet alleen voor een hele dag of werkweek, maar ook voor specifieke taken en projecten bijgehouden. Hierdoor wordt nauwkeurige urenregistratie steeds belangrijker. Door het bijhouden van uren zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijk te kunnen de werknemers zich kunnen blijven focussen op hun werk en het registreren van uren gemakkelijk verloopt. Met de app is het mogelijk om via je telefoon in te klokken als je met een taak begint en kun je met een druk op de knop weer uit klokken als je klaar bent met een taak. Niet ieder bedrijf is hetzelfde en overal vindt de verwerking van uren op een andere manier plaats. Bovendien worden op verschillende werkplekken uren voor verschillende doeleinden bijgehouden. Het is duidelijk dat het correct bijhouden van uren van groot belang is. 

https://keeping.nl/urenregistratie-app