Cenc computers
Aanbiedingen

Een goede werking is essentieel voor elektrische schaarhoogwerkers en andere pusharound-liften

Een platformliftsysteem is een mechanische constructie die lasten ondersteunt waarop objecten zijn geplaatst zodat werknemers er gemakkelijk bij kunnen. Het kan zowel opgehangen als vrijstaand zijn. Meestal worden deze liften gebruikt om gemakkelijke toegang tot mangaten te bieden. Ze kunnen ook worden gebruikt als tijdelijke steiger voor reparatiewerkzaamheden tijdens bouw- of renovatieprojecten.

Objecten verticaal en horizontaal verplaatsen
Deze liften zijn ontworpen om objecten verticaal en horizontaal te verplaatsen. Het meest voorkomende type van deze constructie is een hoogwerker, die in feite een open vrachtwagenachtige constructie is met aan weerszijden een paar giekpalen. Aan de ene kant is er een platform waar het object moet worden opgetild terwijl de andere aan de paal wordt bevestigd. Korfplatform, telescopisch frame, takel en dolly zijn enkele andere soorten van deze structuur.

Elk platform heeft een specifiek ontwerp om een object verticaal of horizontaal op te tillen. Bij een takel en dolly wordt het hefvermogen bepaald door de lengte van het voertuig. Een vast platform heeft bijvoorbeeld een maximaal hefvermogen van 200 pond, terwijl een trommel dragend platform een maximaal hefvermogen van achthonderd pond heeft. Bij het hoogwerker huren is er geen limiet aan hoe zwaar deze kan zijn.

Er zijn veel modellen van dit systeem zoals: enkeltraps, tweetraps en schaarliften. Schaarliften zijn ideaal voor gebruik in toepassingen waar de last meerdere keren moet worden gehesen omdat deze van het ene niveau naar het andere kan gaan. Voor binnen toepassingen gebruiken de schaarliften een hydraulisch systeem en een elektromotor om het platform omhoog of omlaag te brengen. Voor buitentoepassingen zijn er takel- en kabelliften die touwen en kettingen gebruiken om het platform omhoog te brengen.

schaar- en telescoophoogwerkers
Bij schaar- en telescoophoogwerkers zijn er bepaalde factoren waarmee u rekening moet houden, zoals: het hefvermogen, de toegangshoogte, het gewicht van het platform en de afstand tussen de basis en de punt van het platform. De grootte van het platform bepaalt ook de snelheid van het systeem. Indien u het systeem wilt gebruiken om zware voorwerpen binnenshuis te tillen en u heeft beperkte ruimte, dan kunt u kiezen voor een kleiner platform dat geen grote afstand nodig heeft tussen de basis en de punt van het werkplatform.

Een belangrijk kenmerk dat een elektrische schaarhoogwerker nodig heeft, is de rookvrije werking. Dit betekent dat uw machinisten geen uitlaatgassen hoeven in te ademen, aangezien het systeem elektromotoren gebruikt om het platform omhoog en omlaag te brengen. Om het systeem efficiënt te maken, moet de operator de instellingen correct configureren. Voor meer informatie over hoe u dit doet, kunt u inloggen op de website van het bedrijf en de instructies nauwkeurig volgen.

 

https://www.hoogwerkt.nl/