Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Deze 5 materialen tuinmeubelen moet je kennen!

Er zijn heel wat verschillende materialen die voor tuinmeubelen kunnen worden gebruikt. Er bestaan ook veel verschillende tussen de verkrijgbare materialen. In deze blog bespreken we een aantal populaire varianten. Lees dus gauw verder en doe inspiratie op voor jouw tuin! 

1. Wicker

Wicker is een populaire keuze voor tuinmeubelen omdat het licht is en gemakkelijk te verplaatsen. Het is ook zeer duurzaam en bestand tegen schade door weer en insecten. Het wordt geproduceerd in verschillende kleuren, waardoor het gangbaar is in verschillende stijlen tuininrichtingen. 

2. Aluminium

Aluminium is een andere populaire keuze voor tuinmeubelen omdat het licht is en gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien roesten of roesten aluminium meubelen niet. Het heeft een moderne en strakke look. Dit maakt het materiaal perfect voor de moderne tuininrichting. 

3. Teak

Teakhout is een eersteklas houtsoort die vaak voor buitenmeubelen wordt gebruikt omdat het uiterst duurzaam is en bestand tegen rot, insectenschade en verwering. Teakhouten meubelen kunnen vele jaren meegaan. Daarnaast heeft het een toegankelijke en natuurlijke uitstraling. Bij veel winkels en websites, zoals 4 Seizoenentuinmeubelen, is teakhout de meest gangbare houtsoort onder de meubelen. 

4. Kunststof

Kunststof tuinmeubelen zijn een populaire keuze omdat ze zeer betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn. Bovendien zijn kunststof meubelen vaak zeer duurzaam en kunnen ze vele jaren meegaan. Het verslechtert bijna niet, door weersomstandigheden, en het is praktisch in gebruik. Het is namelijk niet zwaar en kan compact geproduceerd worden. Daarnaast is het toepasbaar in verschillende stijlen. 

5. Bamboe

Bamboe wordt tegenwoordig erg vaak toegepast in de productie van tuinmeubelen. Het is namelijk stijlvol en stevig. Daarnaast is het duurzaam in het kweken ervan. Het heeft weinig water en onderhoud nodig en het groeit snel. Dit maakt het een vrij goedkoop en praktisch middel om meubelen van te maken. Het zorgt ook voor een exotische look voor de meubelen. Binnen een exotische en natuurlijk tuininrichting komt het dus erg goed tot zijn recht. 

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/