Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Bladblazer

Een goede eerste indruk maken. Dat is belangrijk. Daarom wilt u geen berg bladeren voor uw bedrijf of dat van uw klanten hebben liggen. Nog los van het valgevaar door natte bladeren. Een reinigingsmachine zoals een professionele bladblazer helpt om snel en makkelijk de bladeren weg te halen. Professionele bladblazers zijn verkrijgbaar bij een facilitaire groothandel.

 

Maar hoe kiest u nu de juiste professionele bladblazer?

Want u stelt namelijk meer eisen aan een bladblazer dan een consument die een kleine achtertuin bladvrij moet maken. Het is verstandig om eerst een aantal zaken in kaart te brengen.

 

Om welk type blad gaat het?

Moet u veel droge bladeren wegblazen? Dan is het verstandig om voor een bladblazer met een hoger vermogen te kiezen. Terwijl als u veel natte bladeren moet blazen een lager vermogen beter kan zijn. Bij natte bladeren is een blaasvermogen van 250-300 kilometer per uur handig.

 

Hoeveel oppervlakte moet u bladblazen?

Als u een kleine oppervlak moet bladblazen dan is een elektrische bladblazer of bladblazer met accu een goede keus. Een elektrische bladblazer kan het werk sneller doen, maar het heeft ook meer vermogen nodig om de bladeren te verwijderen. En u moet op het snoer blijven letten. Om te voorkomen dat u of uw klanten/gasten over het snoer vallen. Maar ook als er veel obstakels zoals bomen zijn waar het snoer omheen kan draaien. Ook bent u afhankelijk van stroompunten of verlengsnoeren. Het is dus niet in alle situaties mogelijk om met een elektrische bladblazer te werken. Een bladblazer met accu’s is dan een uitkomst. Zoals de Makita bladblazer. Of een benzine bladblazer. Het nadeel van een benzine bladblazer is dat er veel onderhoud aan de machine is in vergelijking met een accu- of elektrische bladblazer. Het geluidsniveau van een benzine bladblazer is ook veel hoger.

Bij een grote oppervlakte en langdurig werken komt ergonomisch werken ook om de hoek kijken. Want de zwaardere modellen kunnen wel 5 kilo wegen. Er zijn bladblazers die u op uw rug kunt dragen. Bij een groter oppervlak is het handig om naar een blaasvermogen van meer dan 300 kilometer per uur te kijken.

 

Hoe wilt u de bladeren afvoeren?

Sommige bladblazer hebben naast de blaasfunctie ook een zuig en/of snipperfunctie. Met een eventuele opvangbak of zak. De versnipperratio geeft aan hoe klein de bladeren versnipperd worden. Hoe groter de versnipperratio hoe kleiner de bladeren worden gemaakt en hoe meer er in de opvangbak past.