Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Auto sloten zijn veiliger dan andere soorten sloten

Auto sloten zijn over het algemeen goed beschermd tegen lockpicking vanwege de aparte sleutel profielen. Er is echter vooral bij oudere sloten nog een goede kans dat lockpicking werkt. Er zijn wel speciale lockpicking tools beschikbaar die verschillen per type slot. Deze zijn speciaal gemaakt voor elk slot en zijn makkelijk in gebruik.

 

Soms zijn deze lockpicks ook te vinden met decoder mogelijkheid. Dit is erg handig voor als u een nieuwe sleutel wilt laten maken voor het slot. Zoek op google voor uw type auto met de term decoder en u zult interessante resultaten vinden. Vooral het merk Lishi maakt goede tools hiervoor.

 

Long Reach Auto Opening Tool

Dit is een handige tool voor het openen van auto´s. Vaak wordt hij door slotenmakers gebruikt in combinatie met een air wedge of normale wedge.Zo´n wedge geeft net even wat extra beweegruimte tussen de deur om met de langwerpige arm tussen de kier van de deur te gaan en de deur van binnen uit te openen. Veel sloten van auto´s gaan open wanneer je de hendel aan de binnenzijde opent.

 

In aanvulling op de eerder besproken lockpicking tools voor auto’s, zijn er diverse andere methoden om een autodeur te openen zonder sleutel. Deze technieken kan je lastig of super handig vinden, als het gaat om benodigde gereedschappen. Ze zijn vooral handig in noodsituaties of wanneer u zichzelf per ongeluk heeft buitengesloten.

Een populaire methode is het gebruik van een ‘Slim Jim’, een plat stuk metaal, dat tussen de deur en het raam wordt geschoven om de vergrendelingsmechanisme te manipuleren. Deze techniek is vooral effectief bij oudere auto’s. Voor nieuwere modellen met geavanceerdere sloten kan deze methode echter minder effectief zijn.

Een andere methode is het gebruik van een schroevendraaier en een metalen staaf. Hierbij wordt de deur voorzichtig opengeprutst met de schroevendraaier, waarna de staaf wordt gebruikt om de ontgrendelknop aan de binnenkant van de auto te bereiken. Deze methode vereist echter voorzichtigheid om schade aan de auto te voorkomen.

Voor degenen die geen toegang hebben tot gespecialiseerde gereedschappen, kan een eenvoudige kledinghanger of een stuk stevig draad uitkomst bieden. Door de hanger in een haak te buigen, kan deze tussen de deur en het raam worden geschoven om de vergrendeling te bereiken en te openen.

Een innovatieve en verrassend eenvoudige methode is het gebruik van een schoenveter met een lus in het midden. Deze wordt rond de vergrendelingspin geleid en strakgetrokken om de deur te ontgrendelen. Deze methode werkt het beste bij auto’s met verticale vergrendelingspinnen.

Ten slotte is er de methode met een plastic strip, die vergelijkbaar is met de schoenvetermethode, maar in plaats daarvan wordt een dunne plastic strip gebruikt om de vergrendeling te manipuleren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze technieken alleen gebruikt moeten worden in noodgevallen en alleen op uw eigen voertuig. Ongeautoriseerd gebruik op andermans voertuig is illegaal en onethisch. In gevallen waar u twijfelt of zich ongemakkelijk voelt bij het uitvoeren van deze methoden, is het raadzaam om een professionele slotenmaker te bellen.

https://www.cenc-computers.nl/hoe-begin-je-met-lockpicking/