Cenc computers
Bedrijven

We moeten het even hebben over Facebook

Facebook is een sociale netwerksite. Gebruikers delen hun interesses met elkaar. Meer dan 1 miljard mensen over de hele wereld gebruiken dit netwerk. Oh, deze cijfers dateren van 14 september 2012. Tegelijkertijd, vier jaar later, groeit het aantal gebruikers alleen maar en hebben we 1,65 miljard mensen bereikt! Facebook staat in het teken van communicatie. Interpersoonlijke communicatie kan ook groepscommunicatie zijn. Communicatie kan eenzijdig zijn, maar ook zeer interactief van aard. De gebruiker maakt een profiel aan en nodigt anderen uit om vrienden te worden. Je kunt op Facebook reacties plaatsen bij al je vrienden. Tot op de dag van vandaag zijn er al miljarden Facebook reacties geplaatst. 

Terug in de tijd

Facebook heeft Hyves uitgeschakeld. Mark Zuckerberg lanceerde de media in 2004 onder de naam “Thefacebook”. De bedoeling is simpel. Facebook betekent letterlijk Facebook. Een overzicht van gezichten en namen zodat leerlingen elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Ten eerste mogen alleen studenten van de Harvard University zich registreren. Verschillende studenten van andere scholen volgden al snel op. Facebook is enorm populair geworden en is een onmisbaar onderdeel van het mediaveld.

Jouw account personaliseren

De bovenkant van het profiel van een persoon staat vol met omslagfoto’s. De omslagfoto is een foto met een breedte van 851 pixels en een hoogte van 315 pixels. U kunt de hele afbeelding zien door op te klikken. De profielfoto is vierkant, deels links onder de omslagfoto. De grootte van de profielfoto is 160 pixels.

 

https://web-wings.nl/