Cenc computers
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kachel pellets?

Als je een pelletkachel hebt, heb je uiteraard kachel pellets nodig om het apparaat überhaupt werkend te krijgen. Maar wist je dat je niet zomaar een zak pellets kan kopen? Niet elke pellets zijn geschikt of veilig om te gebruiken. Fijne kachelpellets moeten namelijk in het bezit zijn van een specifiek keurmerk. Hieraan kun je zien dat de pellets kwalitatief goed zijn en van het juiste soort hout gemaakt zijn. Kachelpellets moeten gemaakt zijn van naaldhout. Deze kunnen je pelletkachel ook niet beschadigen. Daarnaast branden ze optimaal. Het is dus opletten geblazen als je een zak pellets wil bestellen, zeker via internet. Door de ruime keuze is de kans wat groter dat je over een aantal zaken heen kijkt.

Voordelen van een pelletkachel

Mocht je nog geen pelletkachel hebben, dan is het zeker een leuk idee om eens te kijken naar het aanbod hierin. Een pelletkachel is een kleine kachel, dit neemt dus weinig ruimte in. Het kan heel leuk staan in een landelijk interieur en bovendien is het betaalbaar. Wanneer je op een boerderij woont of van plan bent hier te gaan wonen, is het helemaal een goed idee. Pelletkachels zijn uiterst geschikt voor minder goed geïsoleerde ruimtes. Op een grote boerderij is die kans er nog weleens. Ook heb je geen aardgas nodig voor een pelletkachel, wat zorgt voor minder vervuiling.

Pelletkachel aanschaffen

Je kunt een pelletkachel online of in een winkel aanschaffen. Er zijn, net als bij kachelpellets, een aantal dingen waarop je moet letten als je besluit een pelletkachel te kopen. Dat begint bijvoorbeeld al bij het design van de kachel zelf, maar ook moet je kijken naar het vermogen ervan. Je hebt ook altijd recht op garantie. Het is goed om te kijken naar de gebruiksaanwijzing voor je overgaat tot het kopen van de kachel. Deze moet uiteraard kloppend zijn. Als laatste wil je natuurlijk niet dat de kachel veel herrie maakt. Een kachel moet warmte afgeven, geen hoofdpijn!