Cenc computers
Bedrijven

Waar kun je goedkoop huren in Nederland?

Huur- en koopprijzen zijn in nederland de afgelopen jaren enorm gestegen. Waardes van woningen zijn toegenomen met tientallen procenten en in sommige gevallen zelfs verdubbeld in waarde. Het wordt daardoor steeds moeilijker om een woning te vinden die betaalbaar is en waar je niet je maandloon aan huur kwijt bent. Hoewel dit steeds moeilijker wordt is het op dit moment niet onmogelijk om een huurhuis voor een lage prijs te vinden. In veel gevallen moet je dan wel in een dorp gaan wonen en zijn de meeste grote steden uitgesloten.

Wonen in een dorp

Een aantal jaar geleden wou niemand meer in een dorp wonen en trok iedereen massaal richting de stad. Dit zorgde ervoor dat prijzen in  dorpen nog meer daalden en prijzen in steden stijgden. Op dit moment is dit nog steeds veel aan de hand. Je ziet dat steeds meer mensen naar de stad verhuizen omdat dit handiger is voor werk. Echter nemen nu de huisprijzen in dorpen niet meer af. In veel gevallen stijgen ze en nemen ze met enorme bedragen toe. Buiten dat gaan de meeste huizen die in een dorp worden verkocht voor boven de vraagprijs en is dit dus ook al moeilijker geworden.

Groningen is nog betaalbaar

Veel steden in Nederland zijn op dit moment niet meer betaalbaar voor de gemiddelde Nederlander. Huizen kosten doorgaans 4 ton of meer in deze steden en zij daardoor niet te betalen met een gemiddeld loon. Er zijn echter nog enkele steden waar dit wel nog mogelijk is. Groningen is een van deze steden en wonen hier is dan misschien niet goedkoop, maar lang niet zo duur als in de randstad. Een appartement huren Groningen en omgeving wordt daardoor weer mogelijk voor bijna alle inkomens.

https://www.huurstunt.nl/huren/nederland/