Deens.nl is een veelzijdige shop op het gebied van woonaccessoires. De naam verwijst naar de Deense stijl: strak en eenvoudig, naturel tinten, duurzame materialen én verrassende details. Deze vormgeving komt terug in meubels als een HKliving kast, een tafel van Nordal en een Tine K home wandrek. Diezelfde labels leveren Deens design ornamenten voor in de vensterbank of op tafel. Van beide een voorbeeld: een Nordal huidkleurige, aardewerk vaas met handvaten, een HKliving keramieken karaf in lentekleuren.

Als je de woonkamer een nieuwe look wilt geven, vergeet dan de muren niet. Je zou ze opnieuw kunnen verven, maar iets moois ophangen doet ook wonderen. Een tip: een Urban Cotton Amsterdam wandkleed. Er is voor iedereen wat wils; er zijn basic zwart-witte exemplaren en bontgekleurde ontwerpen. Bij Urban Cotton Amsterdam krijgt jong ontwerperstalent een kans. In alle vrijheid mogen zij wandkleden ontwerpen. Ieder kleed is met de hand gemaakt en uniek. Fushion Harmony is een kleed van Lurin Basha. Deze creatieve dame haalt veel inspiratie uit de natuur en dat zie je terug in de sierlijke afbeeldingen die direct aan bloemen en planten doen denken. Het witte doek met zwarte beeltenissen is 60 bij 130 cm. Mikala Gandrup is verantwoordelijk voor het wandkleed Splash. Een toepasselijke naam, want het kleed spat van de muur! Het is veelkleurig, dynamisch en inspirerend. Voor alle wandkleden van Urban Cotton Amsterdam geldt: je kunt er een passende ophangrail met wandsteunen bij bestellen.

Bedlampen vind je volop in het Deens assortiment. Merken waar je uit kunt kiezen, zijn:

–        it’s about RoMi;

–        HAY;

–        Good&Mojo;

–        House Doctor.

We staan even stil bij de Matin serie van Hay. Een elegant lampje met een kap in de vorm van een waaier. De voet en standaard van gepolijst koper ogen chique. Het kapje is leverbaar in diverse kleuren: oxide rood, rood, lavendel, wit, geel en groen. De Matin is er in S en L. Small is in dit geval 30 bij 30 bij 38 cm. Large staat voor 38 bij 38  bij 52 cm.