Cenc computers
Image default
Bedrijven

Keuringen volgens bepaalde richtlijnen

De keuring van producten

Zeer veel producten zijn voorzien van het CE-keurkerk. Als fabrikant geeft u door het keurmerk aan dat het product aan de eisen voldoen om het milieu te beschermen. Ook moeten de producten veilig zijn en niet schadelijk voor de gezondheid. Door het CE-keurmerk kunnen de producten ook gemakkelijker in het buiteland worden verkocht. Door het vermelden van het CE-keurmerk kunnen de producten, wanneer ze uit andere landen komen beter met elkaar worden vergeleken.

Waarom een CE-keurmerk plaatsen?

We zijn verplicht om op producten een CE-markering aan te brengen. Een ce keuring heeft niets met garantie of kwaliteit van het product te maken. Een ce keuring geeft alleen aan dat het volgens de juiste richtlijnen is vervaardigd. Daarom wordt er over een CE-markering gesproken en niet over een ce keuring. Het is de Europese Unie die de richtlijnen bepaalt. Wanneer u zelf producent van een bepaald product bent, moet u het CE-keurmerk er zelf op aanbrengen.

Het aanvragen ce keurmerk

Als ondernemer bent u verplicht dat het keurmerk op het product staat. U mag zelf bepalen, als ondernemer, hoe de producten gekeurd worden. Alle metingen en testen die daarvoor nodig zijn, mag u zelf als ondernemer uitvoeren. Ook mag u de metingen en testen door een extern bureau laten uitvoeren, zoals het TNO. Wanneer er een keuring is voorgeschreven, dan moet u als producent gebruik maken van het door de overheid voorgeschreven instituut. Het aanvragen ce keurmerk hoeft u als ondernemer niet te doen.

Een CE-logo en CE-keurmerk

Er worden ook producten in China gemaakt en hier op de markt gebracht. Producten uit China kunnen het CE-logo dragen. Het CE-logo uit China heeft niets met het CE-keurmerk te maken. Aan het CE-logo kunt u zien dat het een product is dat uit China afkomstig is. Het wil niet zeggen dat de producten, die in China gemaakt worden, geen kwaliteiten bezitten. Ze voldoen alleen niet aan de Europese richtlijnen.

https://www.hmpa.nl/