Cenc computers
Image default
Bedrijven

Is sportvoeding noodzakelijk bij het sporten?

Afhankelijk van hoeveel en hoe intensief je doet sporten is het gebruik van sportvoeding wellicht wel handig. Bij intensief sporten heb je namelijk twee soorten: duursport en krachtsport, tevens zijn voor de beide soorten ook verschillende producten die handig zijn om tot je te nemen als je ze aan het beoefenen bent. Bij krachtsport is het namelijk heel handig om producten als eiwitshakes te benuttigen. Dit komt uiteraard omdat je je spieren aan het trainen bent, waardoor je eiwitten verliest en deze zal je uiteindelijk weer tot je moeten nemen in de vorm van een eiwit shake. Hierdoor zullen je spieren ook sneller herstellen na een workout. Een andere vorm van sportvoeding is te zien bij duursport. Hierbij gaat het namelijk om in zo lang mogelijke work out te kunnen doen. Hierdoor is het belangrijk dat je producten nuttigt waar veel suikers in zitten, en dus zorgen voor snelle koolhydraten. Hierdoor zal je energie level juist op peil blijven en kan je doorgaan met sporten.

 

Als je niet erg intensief aan het sporten bent is sportvoeding wellicht een beetje overbodig, maar ben jij juist iemand die heel graag een bodybuilder wil worden of wil jij juist een sport als wielrennen beoefenen, dan is sportvoeding wel absoluut een aanrader. Het complementeert jouw lichaam op zo’n manier, dat je er of snel energie van krijgt of jouw lichaam perfect kan herstellen.

 

Wat valt er onder sportvoeding?

Wellicht is dit niet heel duidelijk voor Iedereen, maar sommige producten waar energy op staat, wil het niet zeggen dat ze ook dienen als sportvoeding. Zo is energydrank totaal geen sport supplement, maar biedt meer in snelle oplossing voor als je bijvoorbeeld moe bent. Onder sportvoeding wordt vaker sport reepjes en eiwitshakes bedoeld. Je hebt ook van die isotone drankjes (denk aan Aquarius) deze geven ook vaak energy voor na het sporten.

https://kossonutrition.nl/fitness-supplementen/