Cenc computers
Image default
Zakelijk

Een snelle computer voor gaming

Als je een windows gaming computer in een paar woorden zou moeten beschrijven, dan zou de beschrijving van de windows spelcomputer zeker het woord “snelheid” moeten bevatten. Een gaming pc moet snel zijn om de laatste games te kunnen spelen. In tegenstelling tot een spelcomputer, is het namelijk niet altijd zo dat een normale computer alle spellen aan kan. Het Windows-merk is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde merken van alle tijden en Microsoft heeft eigenlijk veel van het ten behoeve van gebruikers en bedrijven gebruikt. Dit maakt Windows nog steeds als het go-to merk voor de meeste games, al is hier langzaam verandering in aan het komen. 

 

Verlichting voor de gaming pc

Een mooie pc voor gaming is iets waar niet iedereen zijn of haar geld aan uit wil geven. Voor de meeste gamers moet een gaming pc krachtig genoeg om je favoriete games uit te voeren. De pc zelf komt dan onder het bureau te staan en hoeft er dus niet per se mooi uit te zien. Dan zijn er ook nog de gamers die dit heel anders aanpakken. Deze willen de desktop gaming pc juist in het zicht hebben staan. Daarom moet deze er zo mooi mogelijk uitzien. Meestal wordt de zijkant van de kant doorzichtig gemaakt en de inhoud belicht met allerlei verschillende kleuren LED lampjes.  

 

Wat is belangrijk bij een gaming pc?

Je wil natuurlijk een gaming pc die je kan ondersteunen bij de optimale game experience. Hierbij moet je rekening houden met verschillende aspecten. Je wil niet alleen dat je computer snel genoeg is om de laatste spellen te spelen, de gaming pc moet ook een goede geluidskaart hebben. Het geluid kan niet alleen jouw ervaring tijdens games verbeteren, het kan ook bijdragen aan hoe goed je bent in het spel. Met surround kan je bijvoorbeeld beter vijanden aan horen komen of sommige hints in het spel beter begrijpen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de pc genoeg connectiviteit heeft. Genoeg HDMI en USB aansluitingen zijn echt een must. 

 

De prijs van een gaming pc

Voor de kosten van een gaming pc moet je aandacht besteden aan de waarde van de pc. De waarde van de gaming pc wordt bijna volledig bepaald door de specs. Hoe beter bijvoorbeeld de videokaart, hoe meer geheugen, hoe groter de SSD etc., hoe duurder de pc wordt. Een gaming pc kan een hoop geld kosten. Een high-end gaming pc is dan ook niet voor iedereen weggelegd. De meeste games kunnen gespeeld worden op normale gaming pcs zonder de allerduurste hardware. Dit komt mooi uit, want het prijsverschil tussen de laatste hardware en de vorige generatie is enorm, terwijl de prestaties niet heel veel schelen.