Cenc computers
Dienstverlening

Een elektrisch hoverboard – de volgende generatie van alternatief transport?

Twee jaar geleden zag ik iets op het net dat mijn leven totaal heeft veranderd!

Het was een video over elektrische skateboards ook wel hoverboards genoemd. Sindsdien heb ik al minstens drie verschillende boards gehad, wat maar weer eens aangeeft hoeveel ik van deze schatjes houd. Maar helaas breken ze ook gemakkelijk. Maar ik blijf nog steeds nieuwe of onderdelen kopen voor de oude boards.

“Het elektrische board is uitgevonden door de Californiër Louis Finkle. Louis maakte in 1993 het eerste analoge elektrische board. Het duurde toen zeven jaar om het te produceren en dertien jaar later is daar nu de massale populariteit van de elektrische boards”.

Wat is er zo geweldig aan een elektrisch board?

Ze zijn extreem snel. We hebben het dan over snelheden van 20-25mph en meer. Dus pas maar op!!!

Naast dat het snel is, is het ook ongelooflijk LEUK!!!

In plaats van voor korte ritjes de auto te nemen, rijd ik nu naar de kiosk en weer terug.

Het voelt alsof je extreem laag over de weg vliegt. Als je naar voren leunt, heb je de neiging om (uiteraard) vooruit te kijken, wat betekent dat je nooit je eigen voeten ziet. Het voelt op de een of andere manier alsof je maar een paar centimeter boven de stoep glijdt.

Het bereik is ook heel behoorlijk. Het verste dat ik met een board hebt gereden was een rit van 14 mijl. Na dat ik terug was, moest de batterij wel volledig worden opgeladen.

Je bestuurt het board met een controller, die het versnellen en regeneratief remmen regelt. Het is, zelfs als je nog nooit eerder op bijvoorbeeld een skateboard hebt gereden, vrij eenvoudig om op een elektrisch board te rijden. Als je het mij vraagt, is het een stuk eenvoudiger dan een gewoon skateboard, want je hebt altijd beide voeten van de grond.

De enige nadelen van het elektrische board zijn dat ze vrij gemakkelijk stuk gaan of breken en maar langzaam heuvels opgaan. Het merk dat ik aanbeveel, E-Glide, heeft een goede garantie. 90 dagen garantie op het board en de elektronica en een garantie op de batterij van zes maanden.

Er zijn twee bedrijven die deze boards maken: Exkate en E-Glide. De boards van Exkate hebben een coole draadloze controller, maar de borden zijn wel gemaakt in China en de klantenservice is niet de beste.

E-Glide, aan de andere kant, is zeer toegewijd en geeft om wat ze verkopen. Ze concentreren zich om hun elektrische boards mee te bouwen alleen op het gebruik van onderdelen van topklasse. Bovendien zijn zij het enige bedrijf dat elektrische boards maakt en geen voorgevormde powerboards uit China importeert.

Persoonlijk rijd ik op de E-Glide “44 Magnum”, een board uit Madrid dat ontworpen is door Crossbow USA. Je maakt met dit board veel scherpe en mooie lijnen. Met een lengte van 44” is het de Ferrari onder de elektrische boards.

Totdat iemand een nog beter hoverbord uitvindt, zijn deze schatjes helemaal geweldig!!!

 

Wil je een hoverboard in Nederland kopen? Kijk dan zeker eens op de site van Swheels.nl

 

 

 

https://www.swheels.nl